Att dela glädje

Det är mycket som händer på jobbfronten hos mig just nu, men jag kan tyvärr inte dela med mig av så mycket här i bloggen utav respekt för andra. En del frustrerande saker, men också en del spännande möjligheter som skymtar långt borta vid horisonten. Bra mycket bättre överlag än vad det var för ett tag sedan med andra ord.

Men trots vissa frustrationer i mitt liv så har jag valt att lyfta blicken och dela den glädje som ett par av mina närmsta vänner här känner just nu kring sina jobb och nya möjligheter. Det är så fantastiskt inspirerande att få dela deras glädje och skåla in deras framtid tillsammans. Jag kommer aldrig riktigt att förstå de som fokuserar på avundsjuka istället för att se möjligheten. Jag tänker att “Om de kan så kan jag också!”. Istället för att tänka “´Sådär bra kommer det aldrig att bli för mig”. Plus att man kan ju också passa på att få ett par bra tips på vägen och fråga “Hur gjorde du för att komma dit?”. Om man aldrig frågar så får man ju inte heller veta. 🙂

Man får precis det man fokuserar på här i livet. Jag fokuserar hellre på inspiration, tillväxt och delad glädje än på avundsjuka och självplågeri. Och när man skålar för någon annans lycka så är det ju också fullt möjligt att man får lite livsglitter strösslat över sitt eget liv också.

6 thoughts on “Att dela glädje

  1. det är nog många som har svårt för det där, men jag håller med dig
    nu har jag läst ikapp, vad duktig du är som sprang 15 km på den tiden 🙂 och nu bor ni i nya lägenheten, hur stor är den?
    kramar och en fin helg till dig, hur firas förresten påsken i Australien?

  2. Jag är ytterst sällan avundsjuk, mitt liv blir mycket bättre av att jag gläds åt andras framgång än att jag ska gå runt och gräma mig.Just nu har jag en kollega som varit på intervjuer på två riktigt bra jobb. Jag är bara glad för hennes skull, även om jag skulle kunna vara avundsjuk, eftersom jag oxå söker nytt jobb, och jag skulle även kunna tänka att hon är en svikare, som är på väg bort nä’r jag måste vara kvar. Men så negativa tankar skulle bara göra livet svårare för mig, det är inte den väg jag vill gå!

  3. Tråkigt att det är motigt på arbetet. Det blir liksom så mycket jobbigare då. För övrigt håller jag med dig. Finns ingen anledning att vara avundsjuk och missunnsam. Det är bara trevligt att det går bra för dem man tycker om.

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s