Tänkvärt på en tisdag

Varje tisdag morgon så brukar jag kika in och läsa Hampus kloka tips för veckan (han skriver dem oftast på måndagar, men tidsskillnaden gör att det oftast hinner bli tisdag hos mig). Denna veckan så skriver han om vikten av att vara sig själv och gå sin egen väg. Men det förde även mina tankar ett steg längre. Hur beter jag mig mot folk i min omgivning som går sin egen väg. Accepterar jag deras val fullt ut, eller försöker jag påverka dem att ändra sig?

Jag vill tro att jag oftast är rätt öppensinnad, men det är ändå något som tål att tänkas på. Allas väg är deras egen, även om det inte alltid är lätt att acceptera det. Speciellt när någon valt en väg som orsakar både dem och folk i deras omgivning mycket smärta. Svår gräns det där, och den kanske ser olika ut med olika personer. Men i grund och botten så handlar det väl mest om att behandla andra som vi själva skulle vilja bli behandlade. Respektera andras val som vi vill att de ska acceptera våra val. Även om det inte alltid känns naturligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s