Tänkvärt på en tisdag

Varje tisdag morgon så brukar jag kika in och läsa Hampus kloka tips för veckan (han skriver dem oftast på måndagar, men tidsskillnaden gör att det oftast hinner bli tisdag hos mig). Denna veckan så skriver han om vikten av att vara sig själv och gå sin egen väg. Men det förde även mina tankar ett steg längre. Hur beter jag mig mot folk i min omgivning som går sin egen väg. Accepterar jag deras val fullt ut, eller försöker jag påverka dem att ändra sig?

Jag vill tro att jag oftast är rätt öppensinnad, men det är ändå något som tål att tänkas på. Allas väg är deras egen, även om det inte alltid är lätt att acceptera det. Speciellt när någon valt en väg som orsakar både dem och folk i deras omgivning mycket smärta. Svår gräns det där, och den kanske ser olika ut med olika personer. Men i grund och botten så handlar det väl mest om att behandla andra som vi själva skulle vilja bli behandlade. Respektera andras val som vi vill att de ska acceptera våra val. Även om det inte alltid känns naturligt.

Det här inlägget postades i Coaching och pepp, Läsvärt, Resor, Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s