Skillnaden mellan nu och sen

Veckans coachingtema handlar om att gå från tanke till handling. Lite i linje med det jag filosoferat kring i mina tidigare inlägg om coaching.

Självklart ska man inte stressa genom livet och springa så fort att man inte hinner med sig själv. Vissa saker måste jäsa till sig innan man kan fatta ett beslut. Och vissa saker måste självklart prioriteras före andra.

Men när man gång på gång lägger saker i framtidens armar så är det kanske läge att fråga sig själv – Vad kommer egentligen att vara annorlunda imorgon? Att vänta på sen gör att man kanske väntar förgäves. Att tro att modet/styrkan/pengarna/tecknet from ovan kommer att landa imorgon innebär att man gör sin eventuella framgång helt beroende av någon/något utomstående.  Är det inte bättre att själv styra sitt liv och sin utveckling snarare än att konstant vänta på något annat?

Lika vanligt är kanske att det jobbiga/kluriga läggs på framtiden. Även om man vet att det måste göras så skjuter man på det till sista stund och stressar sig sedan svettig och skakig för att hinna få det gjort. Om och om igen.

Jag lärde mig ett underbart (och sant) citat häromveckan. Action is the only antidote to fear. Hur häftigt är inte det! Att genom att göra så blir det lättare. Genom att möta rädslan/motståndet så blir man starkare. Genom att göra, inte genom att vänta, så skapar man saker.

Bild från http://weheartit.com/entry/54408481/

Passande budskap. Bild från http://weheartit.com/entry/54408481/

Vill själv verkligen ta mig ur min eviga stressfälla, nämligen snooze på morgnarna. Jag vill ju inte börja dagen med stress, så imorgon ska jag ställa klockan på när jag behöver gå upp och sedan bara ta och göra det. Vad tänker ni göra annorlunda imorgon? 🙂

Update: Jag har inte snoozat en endag morgon sedan jag bestämde mig för att sluta med det i onsdags. Och jag är själv förvånad över hur mycket bättre start på dagen jag får utan snooze. Det här tänker jag fortsätta med!

Det här inlägget postades i Coaching och pepp. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skillnaden mellan nu och sen

 1. Freja skriver:

  Ja, ”sen” är en riktig fälla att hamna i!

 2. Rebecca skriver:

  Riktigt bra inlagg Emmy! Kom precis hem fran min coaching session och det ar SA mycket jag kommer gora annorlunda imorgon. Har funderat ett tag pa det som det har inlagget tog upp, och det ar sa sant, sa sant. Jag har lamnat alltfor mycket till ”sen” och det ar slut pa det nu. 🙂

 3. ergo sum skriver:

  Och återigen – bra inlägg!! Och visst är det så? Sen är nu. Det har jag förstått för längesedan. Hänger ihop med att lära sig att acceptera. Och göra ett aktivt val. Och sedan släppa. *ler* Visst är jag förnuftig? 😉

  Hoppas du får en fin helg!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s