Flytt

Ja på jobbet alltså. Igår så flyttade jag nämligen chefens skräp alla grejer till vårt skruttiga nya kontor på samma våning. Inte klokt vad många högar med saker han samlat på sig och dammigt och lortigt var det också.

Jag tycker det är intressant det där, hur man kan se mycket av hur en person är genom att se hur deras arbetsbord ser ut. Mitt skrivbord är organiserat men rätt hemtrevligt. Chefens rum är (och har alltid varit) högar av kaos. Jobbigt för det är ju ofta svårt att hitta saker. Men samtidigt så är det ju inte min sak att rota i det. Förutom när det är flytt och han sitter fast i möten så att jag får fixa istället. 🙂

Hur ser skrivborden ut på era jobb? Ordningsamma, kaos eller lite blandat?

7 thoughts on “Flytt

  1. Jag har kaos på mitt skrivbord. Det känns så onödigt att lägga tid på att städa för jag är ju på jobbet för att jobba, inte städa. Iofs funkar nog det för mig iom att jag sällan har papper som jag behöver spara, allt jag behöver har jag på datorn så det räcker egentligen med dator, mus, tangentbord och några post its och pennor.

    Som tur är sitter jag i en hörna så folk slipper se mitt stökiga skrivbord. 😉

  2. Flytta andras saker är väl ingen höjdare direkt men vad gör man? Själv har jag det ganska välordnat men under arbetets gång kan det bli lite kaos men det enda jag tappar bort brukar vara pennan. 🙂 Så kanske kan säga att det är lite blandat.

  3. Jag vill ha ordning, men när det är mycket spring mellan olika möten hamnar det högar på bordet ändå. Jag röjer upp med jämna mellanrum… Och att flytta åt andra… Jag jobbade på ett litet sportgrossistföretag för massor av år sen. Jag jobbade där i 8 månader och på den tiden hann vi byta kontor med varandra två gånger. Vi var ca 20 som jobbade, all kontorspersonal (innesäljare, designer, receptionist, ekonomiassistent osv) var kvinnor, medan chefer och säljare alla var män. Tänk att varje flytt lyckades schemaläggas så att männen var borta och det blev vi kvinnor som skulle bära/släpa/dra möbler och papper kors och tvärs… Ja, ja, vi slapp ju träna de dagarna i alla fall…

  4. *ler* Det är ordning och reda. Inga osorterade högar. Allt mitt pedagogiska material har jag i pärmar ovanför mitt skrivbord. Med tydliga etiketter på och i olika färger för de olika ämnena. Foton på mina killar och några teckningar från dem. Ett laminerat mail jag fått av en elev – för att boosta mig de dagar jag inte orkar.. Annars är det rent. Det var väl väntat? 😉

    Kram

  5. På mitt skrivbord är det ordnat kaos: massor av böcker, elevarbeten, Skolverkstexter osv. Jag vill ha allt tillgängligt när jag väl hinner sätta mig där och saknar bra förvaring. Jag har delat upp det i olika högar, precis som du skriver om din chef, och några tidskriftssamlare. Tror det säger mycket om mig som person – mycket att tänka på och mycket att göra samtidigt som jag aldrig hinner klart med det jag ska göra innan nya saker dyker upp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s