Allt på samma gång

Jag satt och funderade i morse på den tid (för ungefär 2 år sedan) då mina helger var rätt stillsamma och jag gjorde precis det jag kände för. Visst var det en hel del mer festande och slöande framför tv’n, men samtidigt så passade det min livsstil då rätt så bra.

Sedan jag började plugga vid sidan om jobbet så är det sällan jag har långa slöa dagar/halvdagar bara för mig själv. Igår varvade vi lägenhetsvisningar med plugg, fika och filmkväll. Dagen gick i ett fast på ett trevligt sätt. Idag var det lite samma sak, fast annorlunda innehåll. Coachingsession i morse och en massa värdefull feedback för mig att jobba med till nästa vecka. Plugg nu i ett par timmar och sedan hem till T’s syster för ett dopp i hennes pool och chill ett par timmar. Sedan mer plugg ikväll innan det är sovdags och nästa vecka sparkar igång.

Jag kände häromdagen att det började bli lite mycket med allt plugg, men när jag rannsakade mig själv så handlade det mer om att ha rimliga förväntningar på mig själv och att inte tillåta mig själv att drunkna i krav som jag själv har satt upp. Jag har två år på mig att göra klart min coachingutbilding, så det finns ingenting som flåsar mig i hasorna alls. Bara mina egna förväntningar på hur fort det ska gå.

Just därför så valde jag att skippa ett par seminarier förra veckan och umgås med T eller vännerna istället. Idag kunde jag valt bort poolen och pluggat hela dagen, men det hade förstört min balans. Därför så frågar jag mig flera gånger i veckan när stressen kommer och kryper sig på “Är det här något jag måste göra just nu, eller kan det vänta tills x-dag?”. Det hjälper mig att hålla välmåendet högt och ändå röra mig framåt i en takt som funkar för mig. Prioriteringar är viktiga, men om man låter stressen tala för högt så är det lätt att prioriteringarna blir lite skeva.

Och med den vackra sommaren utanför fönstret just nu så vore jag ju bra dum om jag satt inne och ugglade hela dagen framför datorn. 🙂

Vad hittar ni på i helgen?

3 thoughts on “Allt på samma gång

  1. Om du kan så ska du helt klart göra annat än bara plugga, det gäller att inte skippa sina vänner för då knske de inte finns kvar när du är färdig.
    Låter ljuvligt med sommar, här ligger det massor med snö.
    Kram

  2. Jag funderar på att anmäla mig till någon sommarkurs eller till hösten, distanskurser på högskola/universitet. Men jag minns hur det var sist, när jag pluggade på halvfart under ett helt år, jag pluggade eller jobbade jämt… Ska försöka hitta något som jag kan sträcka ut över längre tid!

  3. Du är klok som en uggla – fortfarande! *ler* Bra tänkt där med balansen. Det finns alltför mycket vi TROR att vi måste göra.. Sedan visare det sig att det inte alls är så…

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s