Dricka frukost?

Jag har aldrig varit en frukostälskare, förutom möjligtvis på helgerna när man med gott samvete kan äta frukost/brunch framåt klockan 11. 🙂

På vardagar så brukar jag äta frukost vid skrivbordet på jobbet så att kroppen har hunnit vakna innan jag börjar stoppa i den saker. Om jag tränar yoga eller löpning på morgonen innan jobbet så brukar jag bara ta något litet i farten på väg ut på morgonen (en näve nötter/vindruvor, en banan eller ett glas soymilk) och sedan äta riktig frukost på jobbet när jag är färdigtränad.

Nu har jag insett med mitt nya pluggschema att jag måste flytta min bootcamp-träning till morgnarna för att hinna med det alls, och eftersom det är så kul och bra för min kropp så känner jag att det är värt att gå upp lite tidigare. Det jobbiga är dock att när man ska träna styrka så tidigt så måste man ha något i magen innan man tränar, och det måste vara mer än en banan. Lite jobbigt, för då måste jag ju gå upp ännu tidigare och äta frukost innan träningen.

Jag har dock äntligen slagit slag i saken och köpt en stavmixer, så jag funderar på att börja med frukostsmoothie innan morgonträningen istället. Det är ju mer lättsmält för magen än mat som måste tuggas, och förhoppningsvis så känns det också lättare i magen när man studsar runt och springer. Jag undrar därför om det är någon av er läsare som har bra recept på frukost-smoothies som man står sig länge på? Kommentera gärna och dela med er av era tips!

10 thoughts on “Dricka frukost?

 1. Hej! Min frukostsmoothie brukar se ut så här:
  1 näve frusna bär
  1 banan
  några matskedar organic yougurt
  sojamjölk
  1 msk organic maca powder
  1 msk organic mesquite eller lucuma powder

  den håller mig mätt ganska länge, och om jag vill ha något extra blir det ett par ägg eller lite nypressad juice med både frukt och grönsaker i 🙂

 2. Jag brukar göra fruktsmoothies med lite havre eller något annat sädeslag.
  Dom gånger jag bara gör fruktgrejer så skvalpar det nästan i magen på mig. Haha
  Och så blir jag jätte hungrig efter en liten stund.
  Kramar i massor / Jane

 3. Jag dricker alltid en smoothie till frukost till frukost. Dels för att jag tycker det är det lättaste sättet för mig att få i mig väldigt mycket nyttigheter och dels för att jag sparar tid på att kunna dricka frukosten och då kunna göra andra saker samtidigt.

  Fördelen med smoothies är att man kan variera dem i all oändlighet. Jag brukar köra på den här:

  Blåbär
  Hallon
  1 äpple
  en skvätt naturell yoghurt
  en actimel
  1 ägg
  en skvätt mjölk

  Klart!
  Jag står mig på detta fram till lunch om jag tar en banan vid halv tio tiden. Undviker banan i smoothies eftersom jag tycker det tar över smaken lite väl mkt…

 4. Smoothies är fantastiskt gott. När vi fikar ute är det det jag fikar. Bara. Lycka till med träningen!

  Kramar

 5. Jag gillar:

  Kale med vatten, mixa det innan du lagger i nagot annat sa att det blir riktigt sma bitar
  Avocado
  Mango eller banan
  En sked kokosolja (extra virgin kallpressad om du inte gillar kokossmaken)
  Krossade linfron
  Chia jelly (chia fron som har statt i vatten i nan timma/over natten)
  Maca pulver
  Vital Greens pulver (finns i halsokost affarer)
  Notter
  Frusna bar, om du inte har frysta sa slang i nagra iskuber, mycket godare nar smoothien ar kall 🙂

  Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s