Både och

Just nu så är det rätt stilla här i bloggen, men i både huvudet och hjärtat så snurrar det för fullt. Det är helt enkelt lite mycket just nu.

Det ska bli så otroligt spännande och utvecklande att fortsätta lära mig mer om coaching, men efter att ha kikat igenom kursplanen så inser jag hur mycket kvällsföreläsningar det är man måste följa (mest online i och för sig, så man kan göra dem hemifrån framför datorn).

Samtidigt som jag vet att jag kan och att det bara kräver lite planering och omstrukturering av mina veckor att hinna med plugget också. Träna på morgonen eller lunchen istället för på kvällarna. Planera min tid med T och vännerna lite bättre så att det finns lika mycket tid för skratt som för plugg och lärande.

Men viktigast av allt är också att hålla blicken på målet. Om man ibland måste lägga om sitt liv en stund, men har en väldigt bra anledning för det, vad gör det då att man får dra tillbaka på vissa grejer för ett litet tag? Viktigast är att man tar hand om sig själv och dem man älskar så gott man kan. Och visst är det väl så att livet är precis så fritt (eller begränsat) som man själv låter det bli.

Plus att när man pluggar ett ämne som är så sjukt intressant som coaching så är det ändå inte särskilt svårt att skaka fram inspirationen. 🙂

5 thoughts on “Både och

  1. Om du vill satsa på coachning så tror jag du är helt rätt person! Känns som om du coachar mig med din blogg mest hela tiden. Alltid tänkvärda ord, ikväll tar jag med mig att livet blir precis så fritt eller begränsat som man själv låter det bli. Tack!
    Kram!

  2. Det låter så spännande och intressant! OM det blir som jag önskar ska jag jobba heltid och pluga deltid till hösten och det går ju men som du skriver kräver det planering. Lycka till med kursen nu!
    Kram Nina

  3. Sommaren 2010 till våren 2011 läste jag högskolekurser på halvfart, och det är precis som du skriver, det gäller att organisera upp sitt liv och planera så att allt som är viktigt får plats, och det som är oviktigt får man rensa bort! Det svåra är nog att komma fram till vad som är viktigt/oviktigt. Jag hade en kollega som sa att jag skulle byta ut “Jag måste” till “Jag vill” för att saker skulle kännas lättare och roligare att göra. Jag omvandlade det till att jag med magkänslan kände efter om “jag vill” kändes rätt, och på så sätt kunde jag sortera viktigt/oviktigt! Hopas bara att bloggen hamnar som viktig hos dig 😉

  4. Vi finns här Emmy – skynda långsamt. Du vill inte hamna där jag hamnat. Inte för att det inte varit en nyttig erfarenhet, utan för att det kan ju vara onödigt om man kan undvika det..

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s