BortaBraBloggens årskrönika 2012

Jag har ju skrivit en årskrönika (om än i lite olika format) i två år nu, så jag får väl fortsätta i samma anda även detta år! Om man är nyfiken på min sammanfattning från tidigare år så finns de att läsa här och här .

Januari
En ganska stressig månad då vi (jag och de två killarna som jag bor med) letade ny lägenhet för fullt. Den vi bodde i innan skulle säljas så vi fick leta nytt med väldigt kort varsel. Vilket vi hann lösa med en vääääldigt knapp hårsmån!

I samma veva så opererades äntligen mina halsmandlar bort efter två år av halfluss till och från. Jag låg utslagen hemma hos T i en veckan och hade fruktansvärt ont, men som väl är så har jag knappt varit sjuk alls sedan dess! Helt klart värt det elända jag fick genomlida.

Februari
Packade upp nya lägenheten och kom iordning i mitt nya rum. Himla skönt att ha boende säkrat för ännu ett år!

Sedan så kom mamma och hennes man M kom på besök i två veckor för att fira min 30-årsdag. Jag hade ingen vidare ångest av att fylla 30, utan kände mig snarare tacksam för att bli ännu ett år äldre.

Vi hade det i alla fall himla trevligt med utflykter både runt Melbourne och i Sydney . Det känns dock alltid lika jobbigt att säga hejdå när man inte vet hur länge det kommer att dröja tills man ses igen.

Mars
Vännerna C, J och A kom på besök från Sverige och dövade min saknad efter att mamma och M hade åkt. Härligt att ha besök och det blir ju alltid lite annorlunda när det är vänner och inte föräldrar som hälsar på. Vi var även lite extra kulturella med Opera i botaniska trädgården och åkte runt Melbourne till ett par ställen jag inte hade varit tidigare. Kändes dock nästan ännu jobbigare när de åkte hem och jag inte visste när jag skulle få träffa någon hemifrån igen.

April
Det var en del strul på jobbet, inte på grund av mig, men det gick ut över mig mycket. Vilket kändes sådär. Fick dock trevliga nyheter att min ena lillebror skulle plugga en termin i Sydney från september till december 2012.

Åkte till Tasmanien för första gången tillsammans med ett par tjejkompisar och hade jättekul. Vi festade i Hobart, sprang en långrunda runt Launceston och åt en massa gott och chockade lokalborna i den lilla byn vi stannade i på väg ner till Hobart. Jag tror inte att de hade sett en grupp med 4 unga och utländska tjejer på länge! 🙂

Maj
Amerikanska vännen A, som numera bor i Nya Zeeland, kom på besök . Trevligt att träffa henne, det var ett bra tag sen sist!

Jag sprang även Mothers Day 8km-loppet i Melbourne till förmån för rosa bandet och hejade på A som sprang sitt första lopp någonsin. Hon var så himla duktigt!

Jobbet fortsatte att vara rörigt, vilket gjorde att jag funderade en hel del kring en massa saker.

Jag anmälde mig också till Melbourne Half Marathon i oktober för att få revansch från året innan när jag legat sjuk veckan innan loppet och inte sprang fullt så snabbt som jag hoppats på.

Juni
Det var en mindre jordbävning i Melbourne som det snackades om ett bra tag. Jag skrev också ett inlägg om vinter i Australien, för även om det sällan kommer snö här så är det inte så varmt i Sydney och Melbourne om vintern som många tycks tro. Jag skrev också en del om tankar kring att återvända hem, som tycks vara en evig fråga för många som bor utomlands.

Jag och T åkte på spa-weekend till Daylesford och njöt av att komma bort en stund.

Juli
Jag och tjejerna gav oss ut på ännu ett helgäventyr, denna gång till Warrnambool som ligger nere längs Great Ocean Road. Vi lyckades se ett par valar, vilket var ett av helgens mål, och vi hann festa och snacka lite med en del trevliga lokalbor också.

T och jag bokade vår första gemensamma semester. Destinationen blev (efter en del funderande) Fiji och vi började räkna ner till sol och värme.

Jag funderade vidare kring det där med utlandslivet och försökte tänka mig in i hur det kanske känns för de som stannar kvar därhemma. Skrev även lite grand kring det där att livet och årstiderna är helt tvärt om när man jämför mellan Sverige och Australien.

Augusti
Lillebror landade i Melbourne innan han skulle ge sig utpå resa runt Australien och sedan plugga i Sydney. Jag blev själv lite resenostalgisk och mindes min egen långa resa runt detta vackra land. Självklart fällde jag en liten tår när han åkte vidare, men det var ändå skönt att veta att han skulle stanna några månader på den här sidan jorden.

Vi hade Annual Sales Awards på mitt jobb och jag hade en himla trevlig kväll även om jag inte vann några priser.

Jag började träna allt mer inför halvmaran, men var också noga med att tänka snälla tankar om min hårt arbetande kropp. Jag började även att sätta upp veckomål varje måndag för att starta veckan mer positivt, och det har funkat väldigt bra för mig!

September
Jag och T åkte till Fiji och njöt av sol, bad, dans , goda drinkar och lugnet. Bästa avslappningen på länge! Vi kommer gärna tillbaka igen!

Vi firade även ett år tillsammans när vi var på Fiji, vilket kändes alldeles underbart. Kan inte förstå att ett år går så fort!

AFL Football Finals hölls på Melbourne Cricket Grounds i slutet av september som den gör varje år. Vi såg finalmatchen på en pub tillsammans med vänner och hejade ordentligt, även om jag själv inte var överdrivet engagerad i vem som vann.

En av mina bästa vänner hemma i Sverige gick igenom en väldigt tuff period och jag försökte stötta så gott jag kunde härifrån. Det gör så ont att inte vara där och kunna krama om…

Oktober
Jag skrev en del om det där med att packa, som är ett evigt dilemma för alla som reser och flyttar mycket. Både allt det praktiska, men lite grand för hjärtat också.

Det var dags för Melbourne Half Marathon och dags att se om all min träning (12 veckors löpschema) skulle räcka till. Och visst gjorde de det! Lyckades putsa 4 minuter på mitt personliga rekord och var euforiskt glad för det!

Jag åkte till Sydney för att gå en kurs i projektledning och hann även träffa både bloggvännen Boel och min lillebror.

T och jag bokade vår resa hem till Sverige för jul och den långa väntan började.

Jag började även att träna bootcamp, vilket gav ett kanonbra komplement till min löpträning.

November
Jag var på ett spännande seminarium, lärde mig en massa bra personliga utvecklingstips och funderade en del på framtiden.

Bortabrabloggen blev utsedd till en ärofylld niondeplats på Platsfaktas lista över Sveriges bästa resebloggar.

Jag skaffade äntligen ett fadderbarn, Agnes 13 år från Kenya, genom Plan. Ingen kan göra allt här i världen, men alla kan vi göra något litet för att hjälpa!

December
Jag körde en julkalender i bloggen för att både nya och gamla läsare skulle få lära känna mig lite bättre.

Bortabrabloggen blev nominerad i kategorin Bästa Reseblogg hos SuperSaverTravel och deras Travel Blog Awards 2012.

Vi var på julmarknad och kollade på luciatåg hos Svenska Kyrkan i Melbourne. Väldigt trevligt och gott med svensk mat och julmust. Även om det är lite svårt att få till julstämningen och mysfaktorn när det är 30 grader varmt ute…

T och jag började ladda för hans första Sverigebesök, vilket såklart kändes både ovant och spännande för oss båda två.

Det är lite kul att titta tillbaka på året såhär, och det är ju ganska så mycket som har hänt när man tänker efter. Jag ser nu fram emot att ta emot 2013 med öppna armar och hoppas att det bjuder på en massa spännande saker.

Gott Nytt År kära läsare!

6 thoughts on “BortaBraBloggens årskrönika 2012

  1. Alltid trevligt och roligt att läsa din blogg! Ha nu fortsatt bra här i Sverige och idag är det regnigt och grått i Malmö men det är väl några dagar kvar tills ni ska hem och kommer hit om.

    Kram Nina

  2. Visst inser man när man ser tillbaka på året att det har hänt väldigt mycket! Vår största punkt var förstås flytten till Melbourne men det är ju mycket mer stort och smått som har betydelse när man tänker efter.

    Gott nytt år, hoppas 2013 blir lika händelserikt och roligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s