Att brygga en idé

Just det, brygga en idé. Inte bygga. Tillåt mig utveckla.

Ni vet när livet ibland ligger och skvalpar mitt emellan en massa olika saker. När inget är dåligt, men många saker är lite halvdana. När jag är i såna situationer så tar ofta en massa nya tankar sina första trevande steg. Men eftersom vi lever i en värld där det för många är så viktigt att lyckas (vad det egentligen betyder är ju upp till var och en, men det gör ju tyvärr att det är lätt att tvivla kraften i en god idé snarare än att prata högt om den).

Jag har lärt mig att aldrig kasta bort en god idé. Jag arkiverar den istället och tänker som så att jag plockar fram den en annan gång när det kanske passar bättre. Vissa tankar är dock starkare än andra. Och hur man än försöker lägga dem i arkivet så hittar de på något märkligt vis sin väg ner till skrivbordet ändå.

Det är just då en idé är färdigbryggd och redo att göra någonting med. När man låtit den puttra igenom hela livsbryggaren och den är redo att smakas på. Doften ligger redan i luften. Den varma känslan finns redan i magen. Men om man inte vågar ta den där allra första slurken så har man faktiskt inte bryggt något alls. Inte vågat smaka på hur gott det kunde ha blivit.

Och även om det smakar bittert och konstigt första gången så är det ju bättre att brygga om en god idé till något ännu bättre, än att hiva hela drömmen i soptunnan utan att ge den en ärlig chans.

En av mina många idébryggare är klar nu. Nu återstår bara att våga smaka utan att döma. Here we go!

5 thoughts on “Att brygga en idé

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s