När man måste försöka skratta

Även om man försöker vara positiv för det mesta så kommer alltid de där gråa dagarna titt som tätt. När allt mest går fel hela dagen. När alla ens tappra försök att styra sin skuta ut ur stormen är helt meningslösa. När precis allt känns som att det är utanför ens kontroll.

Precis så började min dag på jobbet. Visste knappt om jag skulle skratta eller gråta. Visste på sätt och vis att jag försökte styra över faktorer som är helt utanför min kontroll. Så jag tog mig en paus, gick in på toa och stirrade stint i min egen svarta blick. Och tvingade mig själv att skratta åt eländet. Ett riktigt påtvingat men medryckande skratt. Man kan inte ta saker på allvar precis hela tiden. Även om jag har en tendens att ofta göra det. Så jag skrattade bort det värsta grå jobb-regnet. Och insåg att vissa personer och situationer gör man bäst i att bara skratta åt redan från början…

7 thoughts on “När man måste försöka skratta

  1. Ohh, vilket bra sätt att hantera det på! Jag brukar brista ut i opassande skratt ibland, när det blir alldeles för absurt på jobbet (som när chefen glider runt flankerad av två vackra kvinnor…) Kanske bättre om jag går undan och skrattar ur mig det i stället, det är så svårt att förklara vad jag skrattar åt annars…

  2. Ååh! Vad jag önskar att jag kunde göra som du gjorde.
    Nästa gång jag känner så där så skall jag tänka på dig. Och försöka att skratta bort eländet.
    Kramar i massor / Jane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s