Bygga styrka

Hemma från mitt tredje bootcamp. Käkat god och nyttig middag. Trött så att jag nästan skakar i vissa muskler, men jag mår riktigt bra. Tänk så mycket må-bra-energi det frigörs när man tränar (fast ibland känns det ju allra bäst när man tränat klart!)

Träning är en fantastiskt resurs på så många sätt. Den bygger en stark kropp och en stark själ. Den hjälper till att bygga uthållighet och jäklaranamma. Den ger resultat och pepp. Gemenskap. Den skalar bort negativa tankar. Den kan vända en skruttig måndag till en rätt bra dag. Så länge man ser till att träna för att må bra och inte för att fördärva kroppen åt en eller annan extrem.

Många säger att de inte har tid att träna. Det tror jag faktiskt inte alls på. Om man väljer att prioritera träning framför andra saker är dock en helt annan sak.

Men träning behöver inte vara att springa 10 km eller att pallra sig till gymmet och svettas i flera timmar. Träning kan också vara att cykla till jobbet. Att promenera till mataffären. Att göra 20 situps i reklampausen framför TV’n.

Självklart så tränar jag delvis för att hålla vikten i schack så att man inte blir farligt överviktig och löper större risk för hjärt- och kärlsjukdomar och allt det där. Men mest av allt så tränar jag för att olja min kroppsmaskin. Ge min älskade kropp en riktigt bra chans att kunna fortsätta ta hand om mig i många år till. Jag vill inte alls bli pinnsmal. Jag vill bara bli stark och fortsätta vara frisk. Och med tanke på hur snäll och strävsam som min kropp varit mot mig så är jag ändå skyldig den en rättvis chans!

Om det är några Melbournesvenskar som undrar vart jag tränar så går jag på bootcamp, boxning och yoga med Progression Fitness. De finns även i Sydney, och hittills har de varit kanonbra!

4 thoughts on “Bygga styrka

  1. För mig är det vardagsmotion som gäller, det passar mig bäst. Cyklar eller går istället för att ta bil eller buss, Särskilt när jag är på tjänsteresa går jag gärna istället för att åka tunnelbana. Jag är ofta ute på Kungsholmen och där finns en härlig strandpromenad som jag gärna går för att rensa hjärnan efter en lång dag i lektionssal…

  2. Haller som alltid med Dr Bulan! For mig har lopningen gjort underverk, inte sa mycket for vikten – men for sinnesron och stressen. Jamfort med ett ar sedan da jag arbetade som en tok och enbart hade tid for att arbeta, ata och sova (da jag inte var for stressad for att kunna somna) sa har lopningen gjort en enorm skillnad. Nu slappnar jag av och laddar batterierna minst tre ganger i veckan, oftast fler. Stor kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s