Always Good Enough!

Jag vill börja den här helgen med att knyta ihop mina erfarenheter från förra helgen seminarium med den allra viktigaste läxan jag lärde mig. Vi pratade mycket under de dagarna om rädslor, självförtroende och misslyckanden. Att vad som faktiskt betraktas som ett misslyckande oftast ligger begravet inom oss själva. När vi inte lever upp till de (ibland orimliga) ramar vi själva satt upp för vad som är bra. Och det där ligger så lätt kvar och skaver i hjärtat. Begränsar oss nästa gång vi vill försöka testa något nytt.

Ett så kallat misslyckande är egentligen bara en erfarenhet. Något som lärde oss hur man inte gör för att nå just dit man vill. Och vad gör man då för att komma framåt igen? Det första är att fokusera på sitt slutmål igen och göra en ny strategi för hur man bäst tar sig dit (baserat på sina tidigare erfarenheter).

Men det allra viktigaste är att säga till sig själv på skarpen att “Jag duger precis som jag är”. Även om man vill förändras och växa. Fast man vill framåt och uppåt. Tillåt dig aldrig att tveka på om du är tillräckligt bra för att nå dina drömmar. Du är ALLTID tillräckligt bra för att förtjäna det du jobbar emot. Det enda som saknas ibland är verktyg och inspiration.

Jag har satt en lapp på min datorskärm på jobbet för att påminna mig själv. Jag vägrar att racka ner på mig själv, även om det känns slitigt vissa dagar. För oavsett vad som händer här i livet så är det egentligen rätt enkelt – I am always good enough!

2 thoughts on “Always Good Enough!

  1. Absolut – och sant. Kan dock vara väldigt svårt att efterleva, men det är viktigt att påminna sig själv om det. Verkar vara ett jätteintressant seminarium.

    Kram på dig Emmy!

  2. Jag har en skylt på skärmen runt mitt skrivbord “Här sitter jag och duger precis som jag är”, för tillräckligt bra är mitt motto sen jag blev sjukskriven i stressymptom…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s