Konsten att vänta

Det blev en rätt fin söndag ändå. Lagom soligt och skönt. En fin cykeltur och god fika med nyflyttade vänner. Relax och cider vid mysiga Abbotsford Convent tillsammans med T.

Men sen när kvällen föll och T åkte hem till sig så kom den där eländes söndagsångesten krypande. Pratade lite med pappa. Och det hjälpte lite grand. Messade sedan med ett par fina vänner därhemma. Och det dövade söndagsångesten ytterligare. Men samtidigt så väckte den istället lite hemlängtan. Inte hemlängtan som i jag-måste-flytta-hem-vad-är-det-egentligen-jag-håller-på-med. Utan hemlängtan som i varför-är-det-så-förtvivlat-långt-till-jul-och-varför-är-det-ingen-som-uppfunnit-teleportering-ännu.

Logiken säger att det inte är alls länge tills den 22 december då jag kan sätta mig på flyget och åka hem för en liten stund. Men jag har gjort det här innan och jag vet mycket väl att tiden fram till hemresan kommer att gå olidligt sakta. Innan biljetterna är bokade så känns det som att tiden bara rusar iväg (och biljetterna dessutom går upp i pris varje dag man väntar med att boka). Sedan så bokar man in sina datum och då infinner sig lugnet och man njuter av tanken på att få åka hem. Och sen kommer den. Den där vidriga väntan. Som ett barn som räknar ner dagarna  tills jultomten kommer. Den där orimligt långa tiden mellan nu och sen. Jag vet julen kommer i år också. Jag ser fram emot att för en gångs skull få vara där jag vill vara just över jul. Men väntan blir inte lättare bara för att man suttit ut den innan. Den blir lite svårare för varje gång. Även om man ler tappert och säger att “Jo, tänk att det redan är november nästa vecka. Tiden bara flyger ju iväg”. 

Tiden går ju som bekant precis i den takt den vill. Jag får väl bara sluta stirra på klockan under tiden.

One thought on “Konsten att vänta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s