Tvärt om

Det är lite komiskt att bo på andra sidan jorden. För det är inte bara klockan som är tvärt om mot er. Det är årstiderna också. Även om jag är hjärtans glad för att ni har semester och sol (i alla fall bitvis), så är det lite synd att många av de bloggar jag följer tar bloggsommarlov. Även om det inte är helt och hållet, så märks det att svenska bloggvärlden går lite i dvala under sommaren. Precis när det är som kallast och mörkast här hos mig och jag gärna läser en massa bloggar om kvällarna i soffan under en massa filtar. Men jag får väl se till att börja följa ännu fler utlandsbloggar så att jag klarar mig igenom de närmsta två månaderna. 🙂

Ytterligare en reflektion är effekten av den svenska ”industrisemestern”. Jag vet inget annat land som ”stänger ner” under en hel semestermånad, såsom Sverige nästan alltid gör i juli. Här tar folk sin semester (standard på de flesta jobb är 4 veckor per år) väldigt utspritt under året och det är faktiskt svårt att få mer än två veckors semester godkänt på raken. Mest för att det är svårt att pussla ihop så att någon annan kan täcka ens jobb för en längre tid. Annorlunda, och fortfarande något som jag tycker är lite konstigt. Men som med allt annat när man frivilligt är utomlands – gilla läget eller åk någon annanstans. Jag drömmer fortfarande om att bli egen företagare så småningom, och kunna jobba där och när jag vill. Och så ska det allt bli så småningom. Även om det kanske tar ett tag.

Glad bloggsommar på er gó vänner, och kom snart tillbaka! Själv bloggar jag vidare för att ta mig igenom vår lagom kyliga vinter!

4 thoughts on “Tvärt om

 1. Det är lite konstigt att tänka att du har annan årstid och andra tider..:) Jag tycker jag har det jättelyxigt med 6 betalda semesterveckor per år. Något jag verkligen uppskattar.
  Ha det så skönt under filten!
  Kram Nina

 2. Ha ha, förstår att det är konstigt!
  Vi har ju sommar samtidigt i Cali och Sverige med Bay Areas klimat är ju mycket som en enda lång sommar för mig 🙂 Även när det regnar och är 15 grader 😀
  Nej det där med sommarsemester är spännande! Många frågar mig varför maken inte är med. Flygpriset var en orsak men mycket också att 2 veckor ses som en otroligt lång semester och det knappt går för sig på makens företag.
  Jobbade för ett amerikanskt företag i Sverige förut och det kom mycket pikar om sommarsemestern och att det inte gick att få tag på folk 🙂
  Kram!

 3. Angående industrisemestern så är den nästan avskaffad. Åtminstone inom privata sektorn där folk sprider ut sin semester under åtminstone juni, juli och augusti. Det skulle inte funka om alla tog ledigt i juli nämligen.

 4. Vi skulle nog behöva ha det semestertänkandet också. Här blir det ju kris inom vissa områden eftersom “alla” är på semester. Ta sjukvården till exempel – ve den som blir sjuk mitt i sommaren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s