Dagens snackisar i Melbourne

Stora nyheten här i Melbourne idag är att vi hade en mindre jordbävning igår kväll. Epicentrum låg en bra bit öster om Melbourne och skalvet mättes till 5,3. Det verkar dock som att ingen större skada är skedd, men folk blev ordentligt rädda eftersom jordskalv är väldigt ovanliga här. Efter att ha bott i San Francisco och varit med om ett riktigt läskigt jordskalv som verkligen skakade om hela huset i flera minuter, så var gårdagen inte alls så traumatisk för mig. Även om vi kände av det lite grand i den norrförort där jag bor.

20120620-142739.jpg

Dagens andra snackis är att australiska ordet bogan har blivit upptaget i Oxford Dictionary. Termen “he/she is such a bogan” har ingen bra översättning i svenskan vad jag kan komma på, men på bilden nedan så förstår ni lite mer hur en bogan kan tänkas se ut. Som ni säkert förstår så är det ett lite nedlåtande ord, även om det ändå används rätt ofta. Hur eller hur så är det ju lite festligt när ord från talspråket blir erkända i officiella ordböcker!

20120620-143424.jpg

4 thoughts on “Dagens snackisar i Melbourne

  1. *ler* Då borde jag kolla med mina kusiner – de är nämligen liiiite dramatiska. Tycker säkert att jordbävningen var ASSSSläskig..

    Kram på dig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s