Ännu en reselista

Hittade den här hos Boel. Låna gärna och fyll i listan ni också!

Vilka länder har du besökt (flygplats stop-overs räknas inte!)?
Kina, Finland, Ryssland, USA, Gambia, Egypten, Mongoliet, Danmark, England, Vietnam, Frankrike, Polen, Australien, Thailand, Norge, Holland, Kambodja, Irland, Tjeckien, Spanien, Singapore, Malaysia, Grekland, Tyskland och Bangladesh.

Favoritland att besöka?
Australien (och dess underbara variation av allt från strand via skog till röd, torr öken), Mongoliet (otroligt vackert, lite öde och underbart vänliga människor) och Vietnam (för 7 år sedan så var det iaf billigare än Thailand och mycket trevligare, samt en bra bredd på saker att se).

Favoritstad som turist?
Hm, det finns många jättefina städer som är turistvänliga men rätt dyra (såsom London, Sydney, NY och San Fransisco). Cairns är en väldigt mysig turiststad om man stannar i max en vecka och gör lite utflykter under tiden. När jag tänker efter så är Köpenhamn en väldigt bra stad att besöka som turist och det har även många av mina kompisar som jag mött under mina resor hållit med om.

Favoritstad som bofast?
Melbourne! Bra väder året om (med undantag för en del regn om vintern, men vi har ändå haft 20+ dagar på sistone trots att det enligt kalendern är vinter nu), underbart folk och mycket kultur av alla de slag. Om vi kunde få låna en av Sydney’s alla fina stränder så hade det varit helt perfekt!

Favoritstrand?
Oj så svårt. Solnedgången över stranden på Koh Lipe i Thailand är bland det vackraste jag någonsin sett. Men Whitehaven Beach i Whitsunday Islands är också otroligt vacker.

Sämsta stället du besökt?
Svårt att säga, för nästan alla ställen har ju något positivt att bjuda på. Tåget från Peking ner till Vietnam var dock ingen höjdare. Kina är ett fascinerande land som jag gärna vill ge en andra chans någon gång, men just den tågresan var inte trevlig alls. Lortigt (man kände nästan hur lopporna hoppade på en i sömnen och ”fantomkliade” som attan), ingen som helst information och dessutom tågbyte och gränsövergång till Vietnam mitt i natten (klädd i pyjamas dessutom, klart man reser med stil och komfort!).

Bästa shoppingen?
Är ingen shoppingfantast, men USA överlag är ett grymt bra land för billig och bra outlet shopping. Vietnam (särskilt Hoi An) är fantastiskt billigt och bra att få kläder uppsydda hos skräddare, men man måste ha lite tid och tålamod för att se till att få plaggen som man vill.

Favoritö?
Koh Lipe i sydvästra Thailand och Fraser Island utanför Australiens östkust ligger högst upp på listan. Sedan älskar jag Öland också, även om det inte är fullt så exotiskt så är det nära där jag växte upp och där jag tillbringat mycket tid med familj och vänner.

Vart vill du åka?
Nästa längre resa blir nog Nya Zeeland och Sydamerika. Sedan vill jag hemskt gärna åka till Alaska, Canda, Island, Sydafrika och Nepal. Och en herrans massa andra ställen också för den delen.

Vad har du för resor planerade?
Ovanligt nog så har jag inte en enda resa planerad just nu. Vill gärna åka till Sverige i sommar, men pusslet med obetald semester (som jag först måste lyckas få godkänt) i kombination med svindyra flygbiljetter på grund av London Olympics gör att jag funderar på att vänta till jul istället och spara ihop mer semester. Kan hända att jag och T tar en vecka i augusti till Bali eller någonstans i Australien. Men i och med allt jobbstrul på sistone så ligger reseplanerandet lite på paus just nu.

Vart hade din drömbröllopsresa gått?
Jag hade gärna gjort en tvådelad bröllopsresa. Typ första veckan/tiden på safari eller vandring i bergen någonstans i Asien eller Afrika, eller kanske åka runt med jeep i Sydamerika och vandra och uppleva en massa vackert (i säkra områden såklart, vill helst inte bli kidnappad!). Sedan sista delen av resan med strand, sol, snorkling, färgglada drinkar och mycket kärlek. Det hade varit en perfekt bröllopsresa. Eller kanske göra en udda grej och hyra husbil och kuska runt Europa någon månad och blanda hejvilt mellan strand, stad och natur. Får vänta och se hur resetokig den karl som törs gifta sig med mig är. 🙂

5 thoughts on “Ännu en reselista

  1. Hej. Hittade av en slump in pa din mysiga blogg. Sa roligt att lasa om en annan Svenskas aventyr i Melbourne, har snart bott har i ett ar. Verkligen en underbar stad att bo i!

  2. *ler* Kul läsning Emmy – denna listan snor jag nog ikväll. Även om jag nog inte riktigt kan mäta mig med din stora reseerfarenhet.

    Ha det bäst! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s