Hemlängtan och bortlängtan

Jobbet har naggat mycket på min energi de senaste månaderna. Just nu så är jag inne i en fas där jag verkligen balanserar på gränsen för vad jag orkar. Av ett par olika anledningar så vet jag heller inte om jag kan åka hem på semester i sommar som jag länge hoppats på. Alla dessa saker i kombination gör att jag känner mig väldigt ledsen och trött just nu. Hade det inte varit för älskade T och mina fina vänner som peppar och bryr sig om så hade jag nog segnat ihop för länge sen.

Det är så svårt det där, för jag är en människa som i nästan alla lägen kan ta på mig ett leende och försöka tänka positivt. Sura eller snyfta över en helg om det behövs för att sedan kavla upp ärmarna och göra någonting åt situationen. Men efter att situationen puttrat vidare under flera månader och mina försök och förslag inte lett till någon som helst synbar förändring, så står jag för första gången på länge helt lamslagen för vad jag ska göra och hur jag ska orka vidare. Uppförsbacken börjar helt enkelt kännas övermäktig.

Jag får också dåligt samvete för de i min omgivning som är rara och stöttar, för jag är så van att klara mig själv att jag får dåligt samvete för att de ska behöva oroa sig för mig. Helt bakvänt att tänka så, det vet jag. Men samtidigt så är det ju svårt att omprogrammera tankar som bara dyker upp på ren instinkt.

En del av mig vill bara sätta mig på flyget hem just nu och ligga på mammas eller pappas soffa och snyfta tills det känns bättre. Samtidigt så vet jag att jag alltid klarat mig levande och stark ur alla liknande grejer som hänt tidigare i mitt liv och jag har en löjligt stark framtidstro på att allt löser sig till slut. Men just nu behöver jag något litet tecken på att det vänder snart. För att återfå någon slags hopp och ork.

Som ni säkert förstår så är min blogginspiration lite låg just nu. För att nästan all min energi går till att orka fortsätta. Men stort tack till er som läser och förgyller min dag. Ni peppar mer än vad ni tror!

Även ur den mörkaste jord växer det grönska. Bild från http://weheartit.com/

11 thoughts on “Hemlängtan och bortlängtan

 1. Finaste vännen! Du är en av den mest inspirerande personen jag känner. Lita på din magkänsla så är jag säker på att det kommer ordna sig till det bästa, på ett eller annat sätt! Ta med T och kom över för en weekend.. 🙂

 2. Stor kram till dig! Jag är säker på att du löser detta, du är stark och en så fantastisk inspirationskälla! Och ja, det är OK att luta sig mot andra, man behöver inte klara allt själv!

 3. Ibland kan det verkligen kännas som om det är för tungt i livet. Jag är också en peson som är självständig och klarar det mesta själv och det kan kännas svårt att be om hjälp och stöd. Men jag lär mig..sakta men säkert. Alla behöver stöd ibland. Hoppas det lättar för dig snart.
  En Stor kram från mig!

 4. Krama ett träd och få styrka. Ta vännen och trädet T och krama. Han har just det du behöver nu. Skickar energi och bamsekramar.

 5. STOR KRAM till dig! Hoppas du kanner dig battre snart. Lat dina vanner och T stotta. Hoppas du kommer kunna aka hem i sommar sa att du har en resa att se fram emot. xxx

 6. Håller tummarna för dig och skickar pepp. Du beskriver precis min situation, så jag vet hur du har det! Du är en smart kvinna, så du kommer att hitta en lösning som passar dig!

 7. Emmy – tänker på dig och skickar styrkekramar. Hemlängtan, höst, trötthet, tomhet.. Inte enkelt. Och mycket utmattande. Det kommer att lösa sig. Om ett tag. Du är ju du.

  Många kramar

 8. Vannen! Kom inte hem forran inatt sa har inte kunnat lasa bloggen forran nu 😦 Hoppas att du mar lite battre nu. Och du vet att jag ALLTID finns dar for dig, precis som du for mig. Vi maste verkligen skypesnacka snarast (dumma tidsskillnad!) och aven om jag behover en enorm real life Bulan dos, sa fixar vi det fram till jul om det behovs. Hemma i Svea har jag ju battre internet sa vi kan satta upp skypevideo och ata kladdkaka tillsammans. love you. hors snart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s