Update från Tasmanien

Vilket himla trevligt ställe! Landskapet påminner lite om Skottland/Irland. Vissa säger också att det påminner om Nya Zeeland, men där har jag tyvärr inte varit så det kan jag inte bekräfta. 🙂

Idag började jag och L med en löprunda på 17 km (vi är inte helt galna, men hon tränar inför en halvmara och jag bara hjälper henne med inspirationen). Sen blev det en stoooor brunch i Launceston innan vi begav oss till Cataract Gorge för en fin liten promenad. Vädret har varit precis lagom, runt 18 grader och lätta moln. Perfekt för att springa och ut och vandra i.

Sen hoppade vi in i vår hyrbil och fortsatte ner mot Hobart, som är Tasmaniens huvudstad. Det ligger en hel del mysiga små ställen mellan Launceston och Hobart. Vi stannade till i söta lilla Oatlands för en fika och en liten promenad längs deras lilla huvudgata. Såhär långt så känns Tasmanien som att ta att kliv tillbaka i tiden, men på ett väldigt mysigt sätt.

Nu håller vi på och fixar till oss för en utekväll i Hobart, ska bli kul att se vad stan har att erbjuda!

20120421-180507.jpg

Alla mina kort ligger på min vanliga kamera så de får vänta lite, men här är en bild på min smaskiga fika idag.

3 thoughts on “Update från Tasmanien

  1. Åhh, så härligt det låter! Finns det inte pingviner dä’r någonstans oxå? Jag är dålig på geografi, men hade för mig att Hobart var utgångspunkt för nån resa till sydpolen och att det fanns pingviner där. Känner att jag måste ta och googla lite…

  2. *skrattar* Ni är inte kloka!! 17 km??! Eller, jag önskar att mina knän hade pallat för det. Är nog bara lite avundsjuk! Men det låter som om ni har det hur skönt som helst!

    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s