Livsglitter

Jag känner att jag blivit lite tråkig här i bloggen på sistone. Men just i nuläget så är det inte så mycket som händer här hos mig, och när vardagen är stillsam så finns det ju heller inte sådär förtvivlat mycket att skriva om. När man har bloggat i drygt två år så märker man ju dessutom av de där vågorna i inspirationen och hur de ibland stannar av nästan helt.

Lite komiskt är det ju i alla fall med den där känslan att det måste hända saker i livet. Min vän L och hennes D har varit ihop i ungefär 6 månader nu. Jag och T blev ihop några veckor innan dem. Våra relationer har följt en del liknande mönster under dessa månader (kan nog också delvis bero på att jag och L är väldigt lika i vår personlighet). Men när L och jag satt där och fikade i fredags och allt var alldeles lugnt och skönt så började vi prata om hur man ibland för ett ögonblick kan slås av saknad efter singellivet, utekvällar med tjejerna och all den där ensamtiden. Hur all den fina stillsamheten och balansen man kan möta i en bra relation känns ovan och lite konstig. Och så brast vi ut i skratt när vi insåg att vi nog inte skulle vilja ändra på det vi har för alla pengar i världen.

Jag har alltid strävat efter balans i livet. Att kunna sila ner alla stora intryck till en livssaft som smakar gott för mig. I sökandet efter dessa stora intryck blir man lätt imponerad av livets alla fyrverkerier, hur de smäller och lyser upp. Men igår kväll när T åkt hem till sig och jag var ensam med tankarna precis innan jag skulle sova, så insåg jag att jag har hittat något mycket bättre. Livsglitter är mer värt än världens alla livsexplosioner. Livsglitter ligger där och glimmar som en krydda på allt annat man tar sig för. Även om explosioner och fyrverkerier är de som hörs och syns mest, så är det livets glittrande dagg som finns där varje morgon och påminner oss om det vackra, det balanserade och det som matar lyckan och kärleken varje dag. Så länge man tror på sin rätt att ha det bra, så glittrar det till då och då. Kanske inte precis hela tiden. Men en liten stund varje dag. Och det är nog faktiskt det som är lyckans allra innersta kärna.

Kärlek till er mina vänner och hoppas ni får en bra start på veckan!

4 thoughts on “Livsglitter

  1. Jag tycker din blogg är underbar. Den är som livet.

    Jag har varit tillsammans med min man i 26 år och i augusti firar vi 20 år som gifta. Det jag tror är viktigt är att ha “singelliv” med brudarna ibland. Det innebär bara lite barrundor, filmkvällar och egna roliga små resor. Det behöver inte vara mer än så och så har man hela det mysiga parlivet kvar ändå när man kommer hem efter en tjejkväll. Hur gott som helst.

    KRAM

  2. Vad fint beskrivet! Livsglitter… Precis så är det ju. Och håller med nedanstående kommentar om att det fortfarande är viktigt med egentid för att behålla det där glittret – oavsett om det betyder middagar & barhäng eller resor med sina tjejkompisar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s