Att växa

Ålder är en knepig sak. För när år läggs till år så tycks man växa automatiskt. Bli äldre, mer erfaren och kanske lite mognare. Man omvärderar och ser vad som blivit viktigare och vad som helt plötsligt känns helt trivialt.

Påtagligt blir också att ålder och mognad inte alltid går hand i hand. Hur en del stannar av. En del fick aldrig chansen att komma igång med att växa. Och del tog en hel massa steg framåt för att sedan rusa tillbaka och gömma sig. I tryggheten av det som varit. De allra flesta växer ju dock lite i taget. Och som väl är så är det ju lättast att hänga med då.

Hittills har jag sett det fina med att växa lite gradvis. Att varje del av ens liv lär en de saker man behöver för att ta sig vidare. Som ett stort och komplext strategiskt spel. Om jag hade blivit erbjuden att bli 20 igen så hade jag bestämt tackat nej. Det är underbart att vara 20. Men det har jag ju redan varit en gång. Nu väntar jag med spänning på att vara 30. Och alla fina och lärorika år från nu och in i framtiden.

Det är härligt att växa. Viktigt att njuta av de dagar man får. Och komma ihåg att man aldrig någonsin bör vänja sig att ta något för givet. Grattis till mig själv på 30-års dagen! 🙂

11 thoughts on “Att växa

 1. Grattis! Utvecklas är väl något man gör i relation till det man möter, och hur man sedan väljer att reflektera kring det. Visst är det uppenbart att människor är olika intresserade av att utvecklas, och man utvecklas inte automatiskt bara för att åren går… Vilken tid som är bäst beror ju på hur livet ser ut, men jag har trivts bättre efter 30 än före 🙂

 2. Så bra skrivet! Grattis Grattis igen, hoppas du får en jättefin dag och dina 30 framöver ska bli lika spännande som dina 20! :)Många varma kramar, Maria.

 3. Hipp hipp hurra!
  Framtiden har så mycket att bjuda på och att bli äldre har alltid för mig känts bara bra och jag tycker att jag utvecklas fortfarande.
  Kram

 4. GRATTIS
  fast vet du, jag skulle mycket gärna bli lite yngre igen, inte så långt ner som till 20 men som sagt var, lite yngre igen
  kramar och ha en fin-fin födelsedag

 5. Grattis i massor på födelsedagen! Jag tycker oxå om att bli äldre, att fortsätta utvecklas, att samla fler erfarenheter, att växa. Jag hoppas att du kan fortsätta känna så!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s