Härligt besök, vinprovning och djurpark

Veckan kilar på i lagom takt, även om det är svårt att få tid med bloggande när man har besök. Bilderna får komma till nästa helg när de har åkt hem och jag har lite mer tid över. 🙂

Igår var vi iväg på en jättemysig utflykt till Yarra Valley som både är fullt av vingårdar, men också har supermysiga lilla djurparken Healesville Sanctuary. Det ligger bara någon timme nord-öst om Melbourne med bil, men här kan man klappa och titta på massor av Australiensiska djur såsom wombats, kängrur, platypus (näbbdjur tror jag de heter på svenska), koalor och mycket mer. De har även en riktigt bra bird show där man kan se allt från papegojor till rovfåglar. Kan definitivt rekommendera ett besök dit om ni vill få en riktig dos Australian wildlife på samma ställe.

På vägen hem, eftersom det ändå låg på vägen, så stannade vi på vackra vingården Chandon som har en massa riktigt fina viner och goda mousserande viner med för den delen. Särskilt kända är de för ett rött mousserande vin som ska drickas iskallt. Jag var lite skeptisk första gången jag smakade, men nu har det blivit en av mina favoriter. Jag var chaufför så jag fick inget smaka, men mamma, M och T smuttade för fullt och hittade ett par favoriter.

Idag blir det lugn förmiddag, mamma och M chillar på sitt lägenhetshotell och jag och T vaknar så sakterligen till liv med varsin kopp svenskt kaffe (mamma hade med 4 paket av mitt favoritkaffe, så nu är förråden fyllda igen!). I eftermiddag har jag ordnat födelsedagsdrinkar för mig själv i stan, eftersom jag fyller 30 år imorgon. Kan inte begripa hur det gick så fort fram till 30, men jag känner faktiskt ingen som helst åldersnoja än så länge. 🙂  I eftermiddag ska det tydligen bli varmt i alla fall, och jag har bokat ett par bord på en av Melbournes mysiga barer med takterass. Hoppas på en riktigt trevlig eftermiddag och kväll i glada vänners lag!

Vad hittar ni på gó vänner?

10 thoughts on “Härligt besök, vinprovning och djurpark

 1. Grattis!! 30 är inte så farligt, jag firade med vinterkräksjuka när det begav sig 🙂
  Har precis kommit hem från middag på ett karibiskt ställe, väldigt god mat! Nu sova, lite förkylt här än 🙂
  Kram!

 2. Grattis i förskott och du har ju hunnit uppleva massor nu fram till 30 som andra inte gör på en hel livstid. Låter som ni haft härliga dagar! Många kramar, Maria.

 3. Grattis till 30! Bästa tiden är nu! Kramar och hoppas vi kan ses för drinkar el kanske mousserande rött i Oz nån gång!

 4. Åh, stort grattis på 30-årsdagen!

  Js ena syster bodde i Healesville i ett par år, så där har jag varit. Missade dock djurparken, men visst är det vackert!

  Kram & grattis igen.

 5. ..då får man lov att önska grattis! Hoppas du får en härlig kväll:)
  Själv firar jag in 29 i övermorgon:)
  Xx

 6. Emmy – många GRATTIS på din stora dag!! Se till att fira riktigt ordentligt – man skall göra det på sin dag. *ler* En annan fyller 40 mitt i den svenska sommaren och jag tänker fira riktigt ordentligt..

  Ni verkar ha det jättehärligt. Också det är helt som det skall! Ha det riktigt bra – kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s