Varför är det aldrig enkelt?

Jag blir så trött! Som ni vet så flyttade jag nyligen till en ny lägenhet som jag delar med två killkompisar. För några veckor sedan (ungefär i samma veva som jag flyttade) så fick vi veta att hyresvärden förmodligen ville sälja vår lägenhet när årskontraktet går ut i slutet av januari 2012. Det lät dock på vår kontaktperson (som sköter uthyrningen) att det säkert skulle gå att ordna så vi kunde bo kvar även om lägenheten bytte ägare. Nu har det dock gått ett par veckor och när vi följde upp med henne i fredags så låter det helt plötsligt som att det är väldigt osannolikt att vi kan bo kvar. Därmed så måste vi ge oss ut och leta ny lägenhet från och med mitten/slutet på januari, med det härliga strulet med långhelgerna över de närmaste veckorna och begränsad möjlighet att komma och inspektera nya ställen. SUUUUCK!

Min ena housemate M är väldigt “on the ball” och han och jag är överens om att vi vill bo ihop. Vår andra housemate B är en typisk kille som inte direkt har en åsikt om någonting, även om han är trevlig och enkelt att ha att göra med. Efter en liten konferens oss tre emellan igårkväll så kom han fram till att han vill bo med mig och M, men jag vet att det kommer att innebära att jag och M får driva lägenhetsletandet, eftersom B har minst sagt svårt att få tummen ur. Även om han vet att om vi inte hittar något så  är han bostadslös om ca 5 veckor och får bo på sin kompis soffa på obestämd framtid.

Själv är jag bara sjukt irriterad just nu. På B och hans oförmåga att bara säga till oss hur han vill ha det (vi sade till honom direkt att vi gärna bor med honom, och att vi inte tog illa upp om han ville hitta något eget). På hela situationen. På att det är jul snart och jag har ingen som helst julstämning, men väl lite gnagande hemlängtan. På att det aldrig kan vara enkelt. På att jobbet är naggande jobbigt och emailen bara strömmar in. Och extra irriterad på mig själv för att jag låter samtliga ovanstående punkter irritera mig över huvud taget.

Jag vet att jag kan bo hos T eller L ett tag om det krisar. Jag vet att det brukar ordna sig till slut. Men just nu är jag så innerligt trött på hela alltihopa. Bläääää…..

11 thoughts on “Varför är det aldrig enkelt?

 1. Men så tråkigt, förstår att du blir matt. Låt nu inte detta förstöra dina helger.
  (eftersom man inte kan ändra på ngn får man acceptera hur de är och då blir man mindre irriterad)
  ha de Fia

 2. Låter inte bra , men tror du inte att delvis av irritationen finns där bak någonstans att det är jul å du är inte med din familj ofta ligger det ju annat å pyr. Men du som är så företagsam kommer att fixa detta men kanske inte tiden är rätt tajmad bara…ha en skön kväll jag håller en tumme 🙂

 3. Åh, låter väldigt jobbigt. Jag brukar också bli irriterad på att jag blir/låter mig bli irriterad, men det är svårt att styra.. Som du säger; det löser sig alltid, men förstår om det är tungt nu. Kram

 4. Jamen jag håller med dig..varför är det aldrig enkelt?:) Och så kan man ju känna även om en vet att det ordnar sig på nåtvis. Lycka till!
  Kram Nina

 5. Bara att flytta i sig är energikrävande, att det dessutom kommer både oväntat och oönskat gör det ännu jobbigare. Gnäll av dig lite här så kan du lägga det åt sidan sen och börja se alla positiva saker du har i ditt liv!

 6. Men usch och fy – det låter sådär lagom kul. Att folk inte håller vad de lovar. Att folk liksom döööhh, tror att andra ordnar allt åt en. Att man aldrig kan få lite lugn och ro!!

  Hoppas det löser sig för dig!! Och du – vilken rolig recension av en rätt så typisk firmafest. Om man nu bor där du bor. Och har det varmt. Och sommar.. *surar*

  Kram

 7. Oj fy vilken jobbig situation! Det är ju taskigt nu precis innan julen också, nu är det ju inte så lätt att hitta något nytt. Men i januari hittar ni nog något, oftast kan man ju få en hyreslägenhet med ganska kort varsel i Australien. Hoppas att det löser sig snart och att du kan njuta av julledigheten!

  Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s