Mysterious Lucia?

Hoppas att ni alla haft en fin luciamorgon. Själv har jag försökt förklara för min oförstående kollegor hur vi i Sverige sätter ljus i håret på en vacker ung flicka och lyssnar på henne och hennes följe (ett gäng kvinnor i vita särkar och män med spetsiga strutar på huvudet när det sjunger vackert). Jag insåg ungefär halvvägs igenom min föklaring hur konstigt det måste låtit.

Men så hittade jag den här kanonbra sidan med förklaring på engelska, med youtubelänkar och allt. Så om ni har samma problem som jag med att förklara detta koncept för folk utanför Sverige, skicka frågeställarna hit istället!

For any English readers out there, please visit this site for summary and videos of Swedish Lucia.

5 thoughts on “Mysterious Lucia?

  1. Glad Lucia! Jag tog med mig Mark på Lucia i kyrkan så fick han se det själv, han tyckte att det var väldigt märkligt men fint!

  2. Haha..Sådant tänker vi ju inte alls på, att det kan vara konstigt, för oss svenskar, är det ju helt naturligt..Det ser säkert lika konstigt ut, när svenskarna tar in en gran, klär den och dansar kring den..

  3. Haha! Du får vänta något är med debatten som är i delar av Sverige nu, om varför killar inte ska få vara Lucior. Jag har extrapolerat den till Tomtan också…

  4. *skrattar* jo – så är det – konstigt alltså. Har mött måånga skeptiska miner när jag försökt förklara..

    Hoppas att du fick lite Luciafeeling…

    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s