När ens prylar förökar sig

Konstigt det där. Även en minimalist som jag märker vid varje flytt hur jag lyckats hamstra på mig en hel del saker. Oftast är det kläder och skor som förökar sig snabbast. Övriga prylar köper jag inte så ofta, och till exempel böcker och tidningar byter jag alltid med folk när jag läst klart. Har hittills i livet aldrig haft plats för ett bibliotek, så denna bytesstrategi får nog hänga kvar ett tag till.

Men så när man har vikt och packat undan alla kläder och trodde att det mesta var klart så hittar man en kasse allmänt krafs i en gömma någonstans och undrar hur man kunde glömma bort att man hade den. I det minimala utrymmet under min säng grävde jag nämligen förvånat fram en stor bylsig guiness-hatt (måste vara från St Patricks Day, men har inget minne alls av att jag fått/snott den…). Jag hittade även en dammig gammal filt från ikea och en kylväska (som jag letade efter som en galning till Melbourne races, men aldrig hittade, så jag fick vackert köpa en ny). Andra oväntade skatter var ett kollage som finaste vännen M gav mig i hejdåpresent när hon lämnade Melbourne och en hel packe galgar. Allt detta i ett utrymme som är max 5 cm högt, inte illa va!

Nåja, nu ska jag sluta dravla om detta och istället hjälpa T att bära ut alla mina prylar till bilen. Rart av honom att hjälpa mig måste jag säga. Nästa gång jag bloggar så är det från min nya casa! 🙂

4 thoughts on “När ens prylar förökar sig

  1. Det är verkligen så skumt det där med prylar..de blir fler å fler..jag köper saker men ändå inte så mkt..tycker jag och ändå fylls hyllor och lådor på och måste rensas då och då. Hoppas du kommer att trivas på ditt nya ställe!
    Kram Nina

  2. Haha.. jag vet precis hur det är. Det som är bra med att flytta runt mycket är ju att man iaf blir tvungen att rensa bland alla saker/kläder ofta. Tänk bara hur mycket onödiga prylar man skulle “gömma undan” om man man hade ett helt hus! Lycka till med flytten. Kram

  3. Det där känner jag igen..! Det är ju makalöst vad saker man samlar, nästan automatiskt. Det är säkert något inbyggt i generna… Jag är lite rädd nu när vi för första gången har ett hus… Gäller att inte samla på sig skräp!

  4. Hahaha, känner igen det där, även om jag flyttar med mer grejor än du. Jag skaffar kartonger och tycker jag packat allt. Då hittar jag nått överskåp som jag trott varit tomt och lyckas fylla 10 kartonger till… Varje gång säger jag att vi ska börja packa i så god tid att vi hinner rensa och slänga, och varje gång packar vi i panik för att även hinna flyttstäda. Varje gång säger jag att då rensar vi när vi packar upp kartongerna och varje gång blir jag så trött på att flyttkartongerna står där att jag bara öser in innehållet i något ledigt överskåp… Så är cirkeln sluten….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s