Kungligt, soligt och roliga ord

Idag surrar det extra mycket i Melbourne, Queen Elizabeth är nämligen här på ett par timmars blixtvisit i stan under sitt Australienbesök. Jag råkar jobba nära Federation Square där välkomstcermonin hölls, så när jag satt ute och lapade sol på lunchen så hörde jag allt hurrande och trumpetande en liten bit bort. Det var dock lite för mycket folk där för att jag skulle orka knö mig fram och kika på tanten.

Jag hade en trevlig lunch ändå där i solen med en stadig sallad och nya numret av Yourlife. I vanliga fall så läser jag ut tidningar i ett svep, men nu när jag bor utomlands så är det såpass ovanligt att komma över svenska magasin. Därför läser jag så långsamt jag bara kan för att dra ut på glädjen så länge som möjligt.

Ikväll väntar middagsdejt med T, ska bli himla trevligt. Har ju inte träffat honom sedan i söndags, och det känns som att det var alldeles för länge sen!

Tänkte även passa på att dela med mig av en rolig onsdagshistoria. Här i Australien kallas ofta onsdag för Hump Day, vilket illustrerar att man är över veckodagarnas “kulle/berg” och närmar sig helgen. To hump kan dock också användas som halvkomiskt ord för att rulla runt i sänghalmen. Förstå därför min förvåning när jag nyligen börjat jobba här i Australien och fick ett mail av en kollega som jag inte känner så väl. Hon hade hjälpt mig med en grej och avslutade sedan mailet med “Happy Hump Day!”. Jag blev rätt chockad, men insåg sedan ganska snabbt att hon omöjligt kunde mena att jag skulle hem och låsa in mig i sovrummet med min kille hela kvällen. Efter lite googlande och mycket fniss så insåg jag vad termen faktiskt betyder… Där ser man vad olika ord kan orsaka förvirring även om de är på samma språk!

Därmed önskar jag er allihopa en riktigt Happy Hump Day, vad ni än väljer att göra med den! 😉

9 thoughts on “Kungligt, soligt och roliga ord

 1. Hahaha vad roligt :).
  Som när en kompis fick pojkvän “borta i” Hässleholm … när de kollade film med hans kompisar en kväll sa hon “Åh vad jag är pömsig (trött här) följer du med mig in på rummet?” Hans kompisar blev mäkta förvånade att hon vart så “frispråkig” å ingen vågade säga ngt … Där betyder det tydligen att man “sugen” på ett å annat ;). (Haha så generad av mig att jag inte ens kan uttrycka det tydligare haha,,,)

  KRAM!!

 2. Språkförväxlingar kan bli riktigt roligt, det gäller även dialekter, jag pratar ju stockholmska och har alltid sagt frilla om frisyrer men för många andra betyder ordet hora.
  Kram och ha en nice date!

 3. Språkförbistringar… En kompis till mig som rest mycket var hemma i stan på besök och hamnade bakom några engelska tjejer som skulle ut och roa sig i stan. Vakten ville se deras id-kort, men kunde inte göra sig förstådd. Då ryckte min internationellt bevandrade kompis in och sa till tjejerna “He want you to show him your legs….”

 4. Gud så roligt med Hump day!! Jag ska börja säga det till folk, de kommer ju tro att jag har blivit helknasig. Då är det bara att oskyldigt säga, ja.. onsdag, vad trodde du?

 5. Oj, efter att ha läst vissa kommentarer här måste jag dela med mig lite..

  Sg, jag gjorde typ samma sak. Jag sa till min sambo (det här var väääldigt tidigt i förhållandet) framför hans familj, att var det inte dags att *gjorde tandborstövningar* som såg ut som något helt annat.

  Freja, jag coh samma sambo som ovan var på systembolaget och de sa ‘we need to see your legg’ Mark tittade förvånat på mig tills jag förstod att hon i kassan menade ID.

 6. Pingback: Salsa! | bortabrabloggen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s