Blog award

Tack fina Boel för utmärkelsen! I enlighet med utmaningen kommer härmed svar på ett par frågor (kombinerat med gårdagens lista så måste ni väl vara lite trötta på mig nu 🙂 )

1. VARFÖR BÖRJADE DU BLOGGA?
Många anledningar faktiskt. Jag ville utveckla mitt skrivande, möta andra utlandssvenskar och ha en liten uppdateringslina till vänner och familj därhemma. Och sedan april 2010 har jag faktiskt skrivit här nästan varje dag. Inte klokt egentligen… 

2. VILKA BLOGGAR FÖLJER DU?
Väldigt många, allt ifrån andra utlandssvenskar till folk hemma i Sverige och en och annan kändis. Jag har på senare tid börjat hitta nästan all min skrivinspiration på nätet istället för i bokform.

3. FAVORITFÄRG?
Grönt och blått och alla nyanser däremellan.

4. FAVORITFILM?
Crash är fantastiskt bra, så om jag måste välja bara en film så blir det nog den. 

5. VILKA LÄNDER DRÖMMER DU OM ATT BESÖKA?
Cuba, Island, hela Sydamerika, Alaska (ja, jag vet att det är en del av USA), Indien, Nya Zeeland, Sydafrika. Listan kan göras ännu längre, men det är ett par av dem i alla fall 🙂

BONUSFRÅGA 1: VAD SAKNAR DU ALLRA MEST HEMMA I SVERIGE, OCH VAD SKULLE VARA ALLRA SVÅRAST ATT LÄMNA OM DU FLYTTADE FRÅN AUSTRALIEN?
Jag saknar inte Sverige särskilt ofta, men jag saknar familjen och vännerna nästan jämt. Ibland är jag lite mer ytlig och saknar mörkt bröd, lakrits och svenskt kaffe.

Det som skulle vara svårast att lämna i Australien är själva livsstilen. Folk är sociala, umgås utomhus och sportar nästan hela tiden. Jag älskar den ganska “care free” attityden med bbq året om och umgänge med nya och gamla vänner. Svårt att sätta fingret på exakt hur man skulle beskriva det, ni får se själva om ni kommer hit!

BONUSFRAGA 2: DRÖM FRITT; HUR KOMMER DITT LIV SE UT OM TIO ÅR?
Jag har en fin partner och kanske ett eller två barn (egna eller adopterade spelar inte så stor roll). Jobbar med skrivande i någon form och reser utomlands ett par gånger om året till alla möjliga delar av världen. Jag har en bas i Europa någonstans, men är lika bekväm som idag med att resa och uppleva nya saker.

Jag har svårt att välja ut favoritbloggar, så jag skickar vidare awarden till alla er läsare som känner er manade!

5 thoughts on “Blog award

  1. Jag är också sugen på adoption (inte än kanske men ändå). Måste bara få med mig maken. Jag diskuterade detta med mamma i sommras, hon föreslog opedagogiskt att jag skulle satsa på fadderbarn istället. För dem träffar man ju inte. Tack för förtroendet!
    Har du tänkt mycket på det?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s