En liten glimt hemifrån

Som utlandssvensk så går det där med hemlängtan och saknad i vågor. Ikea har blivit en ganska vanlig plats att söka sig till för att få en liten dos svenskhet i sin vardag, och som väl är så finns Ikea i förvånansvärt många städer runtom i världen.

Härom veckan så hittade jag en annan härlig svensk detalj som gör min vardag lite gladare. En del tidningar/magasin, som exempelvis min favorit Yourlife, erbjuder prenumeration även för oss som bor utomlands (även om man såklart får betala lite extra för porto). Jag köpte ett nummer av denna omtalade nya tidning när jag var hemma i Sverige i somras, och jag älskade blandningen av tänkvärda reportage och pepp. För visst är det svårt att hitta det där mellantinget mellan tonårstidningarna med rosa glitter och Hemmets Veckojournal…

Förra veckan när jag låg hemma och kände mig sjuk och ynklig så damp första numret av min prenumeration ner i brevlådan, och med ens så kände jag mig lite närmare Sverige. Tänk vad en tidning med lagom dos inspiration kan göra för välmåendet. 🙂

Bild lånad från http://www.yourlife.nu/

(Detta är såklart inget sponsrat blogginlägg, utan bara ett tips till er andra utlandssvenskar om att det faktiskt går att prenumerera utomlands för den som så önskar!)

Det här inlägget postades i Livet som utlandssvensk. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En liten glimt hemifrån

 1. kort skriver:

  Förstår att tidningen gör att du känner dig närmare Sverige..Ska köpa tidningen 🙂 Jag hatar alla damtidningar med bakverk på ena sidan och bantningstips på nästa uppslag. Så det har inte funnits någon veckotidning sedan jag slutade prenumerera på Vecko-revyn 😉
  Kram

 2. HabibtyNina skriver:

  Jag gillar oxå Yourlife! Härligt att du har träffat en bra kille! Det gjorde mig glad att läsa.
  Kram Nina

 3. christinaskriver skriver:

  Tack för tipset!! Ska kolla in denna tidning!

 4. Curlingmamman skriver:

  Gillar oxå Yourlife kram och ha en härlig måndag!

 5. Babs skriver:

  Jag undrar: om du äter tex köttbullar på IKEA, smakar det då som i Sverige. Jag tycker de gånger man varit utomlands och hittar en svensk restaurang så smakar det ändå inte som hemma.
  Kul att få en svensk tidning i brevlådan i alla fall!
  Kram

 6. Eva skriver:

  Hej 🙂 härligt med en tidning…när vi är på semester i 2 veck då känner jag hemlängtan och säger till mannen ofta att sem ja men inte bo för alltid eller för länge ..men kanske vänjer man sig ?
  Ha en skön dag / kväll kram

 7. Lina skriver:

  Ja, visst är det bra! Jag älska när min ”Vi Föräldrar” dimpar ner i lådan en gång i månaden. Det finns en hel del tidningar i sverige som man kan pemunera på och få skickat till Australien, för lite mera porto såklart. Värt att kolla upp om man är sugen på lite svensk läsning.

 8. Fina Frun skriver:

  Ja det är härligt med en svensk tidining när man är långt hemmifrån 🙂

 9. Jane skriver:

  Jag förstår att det känns mysigt med en tidning hemifrån.
  Och sedan så såg jag att Babs hade samma fråga som jag tänkte ställa ang IKEA:s köttbullar.
  Jag bodde i Spanien ett tag i mitt liv. Och jag åkte till IKEA bara för restaurangens skull. Haha
  Kramar i massor finaste du / Jane

 10. Krönikören skriver:

  Gillar Yourlife! Nytänkande. De började med hemsidan, papperstidningen kom senare.

  Spännande med en ny kärlek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s