Framtidsdrömmar

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag fullkomligt älskar att resa. Och ni kanske tror att jag gått och blivit lite halvtråkig nu när jag har fast jobb och är lite mer bofast en stund. Men då tänkte jag att det kanske är dags att släppa in er lite i mina framtidsplaner. 🙂

Jag har en livssyn som kanske är aningen för flummig för vissa att uppskatta. Men jag tror på möjligheter och att vara på rätt plats vid rätt tillfälle för att komma till nästa steg (och kanske byta land/stad i samma veva) här i livet. Det är spännande, omvälvande, underbart och bitvis hemskt. Men givande som bara den att våga och lära om. För tänk vad mycket perspektiv och ödmjukhet det bjuder på i slutänden! 

Jag stormtrivs i Melbourne. Älskar folket, sporterna, fiken, musiken, solskenet, den korta vintern och allt det andra. Hade jag kunnat lyfta hela Melbourne och flytta det till sydeuropa någonstans så tror jag att en stor del av min framtid hade varit säkrad. Men så enkelt är ju inte livet.

Även om jag njuter så mycket jag bara kan av det jag har just nu, så har jag en liten plan i bakhuvudet att min nästa långresa ska gå till Nya Zealand och Sydamerika. Vill tillbringa ungefär 6 månader på resande fot och vill helst slippa jobba (mest bara skriva, men det är ju så roligt att det inte känns som ett jobb) under den tiden.

För första gången i mitt liv har jag dock inte en tidsram för exakt när denna resa ska ske. Jag försöker alltid att tänka i årscykler, och eftersom jag trivs så bra här med jobb och allt så ser jag nog mig själv här i Melbourne i ett år till i alla fall. Sen kanske jag sparat ihop tillräckligt för att kunna göra den där resan och dessutom ha en buffert kvar när jag är klar med den.

Sen har vi det där stora framtidsmolnet om vart jag ska ta vägen efter den resan. Jag vet inte alls fakiskt. Eftersom jag kommer ha fyllt 30 då så är det ju lite mer begränsat var jag kan få arbetsvisum utanför Europa. Så jag tänker mig kanske att komma tillbaka hit en stund. Eller hitta en lösning på att dela min tid mellan Australien och Europa. Att vilja ha det bästa av båda världar är kanske en utopi, men det är väl inte helt omöjligt för det?

I stunder av tvivel så tittar jag på mitt reseinspirationskollage. Hämtar positiv energi och styrka. Vi väljer alla olika vägar genom livet, och obekväma hinder och frågor finns längs dem alla. Jag tycker om min väg, även om den får mig att tvivla ibland. Men jag har lärt mig den hårda vägen vem jag är, vad jag mår bra av och var det finns positiv energi att hämta. Allt det andra löser sig alltid. Tror man på sig själv så kan man alltid gå rak i ryggen längs alla livets stigar.

7 thoughts on “Framtidsdrömmar

 1. Kul att få veta mer om dina framtidsplaner! 🙂 Jag blir inspirerad! Jag vill också ha det bästa av två världar, men jag vet inte om jag hittat det än. Kanske på ett sätt, för just nu, men inte i det långa loppet. Jag har ju min femårsplan – jag vet exakt hur jag vill att mitt liv ska se ut om fem år, vet bara inte vilka steg jag ska ta för att nå dit. Kram

 2. Jätte inspirerande inlägg! Jag slits hela tiden mellan sverige och england, det är svårt att hitta en balans för det känns som att man alltid saknar det man inte har.
  (Och tack för dina fina kommentar, det är exakt så jag vill att det ska kännas när man ser mina bilder!) Lycka till och dröm vidare!

 3. Som Christina skrev, gillar att du ser mojligheter istallet for begransningar!

  Later jatteharligt med en 6-manaders resa. tank om du kunde hitta nagon att skriva for under den tiden, I utbyte mot betalning? Eller kanske recensera hotell for nagon hemsida och fa gratis hotellrum i utbyte? Du skriver ju sa bra och mojligheterna ar manga.
  News Limited (och Cumberland som jag jobbar for) letar alltid efter researtiklar, och fast Cumberland nog inte skulle ha budgeten att betala dig sa skulle du latt fa gratis boende om du sa till hotellagare att du skulle skriva for oss (det finns folk som har gjort det innan). Det gor ju genast att resebudgeten haller lite langre.

  Jag vill ocksa hitta ett satt att dela tiden mellan Europa och Australien, och tror inte det ar omojligt!

  Om det blir ett glas vin nar du kommer till Sydney i november sa kan du fa Sydamerika rese-tips av mig, kommer ju vara precis hemkommen darifran da 🙂

  KRAM

 4. Jag inspireras av det du skriver, jättekul att läsa om hur du har det. Jag bor sedan 1 år tillbaka i USA och känner igen mig i det du beskriver. Alltid roligt att se det i andra som också valt att bo utomlands. Så dig och din blogg vill jag fortsätta att följa 🙂 Lycka till på din resa genom livet!

  Kram Erica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s