En idé

Godmorgon på er!

Satt och funderade lite kring teman här i bloggen och det där med skrivande i allmänhet. Jag skriver nästan uteslutande på engelska i jobbet, men på fritiden är jag inte lika duktig  på det. Även om ett av mina mål för det här året var att använda engelska mer i vardaglig skrift.

Därför tänkte jag inspirera mig själv, och förhoppningsvis er också, med att skriva något inlägg i veckan på engelska. Funderingarna och variationen på inlägg kommer att förbli samma som innan, bara språket som jongleras lite. Hoppas ni hänger med ändå!

I eftermiddag ska jag gå på en kurs i ämnet “Your career in strategy”. Som projektledare så jobbar man ju ofta med långsiktiga strategier, så det ska bli spännande att se om de ger oss några bra verktyg och mallar för att hjälpa oss utvecklas i jobbet.

Det är såklart olika beroende på var man jobbar, men jag kan verkligen rekommendera att kolla upp vilken typ av kurser och personalutveckling ditt jobb erbjuder. Väldigt givande och lärorikt för dig som person, plus att chefen blir glad av att du tar initiativ till att du vill vidareutvecklas. Och även om ditt jobb inte har några interna kurser som de rekommenderar, så kan det ju vara värt att titta på externa kurser och se om jobbet kan tänka sig att stå för kostnaden. En bra chef har inget större problem med att investera i sin personal och deras kompetens! Och som jag brukar säga, om man inte frågar så får man ju heller aldrig veta. 🙂

Jag återkommer senare ikväll med en utvärdering av kursen. Hoppas ni får en fin torsdag!

6 thoughts on “En idé

 1. God idé med att skriva på engelska…..

  Skåp maten i förra är lite rolig tycker jag, man får tänka till lite.

  Hoppas att du är nöjd med kursen!

  Kram

 2. Absolut ett inlägg i veckan på engelska klarar vi av! 😉

  Jag tycker att det är skönt att ha en svensk blogg eftersom ALLT jag säger, skriver och läser annars är engelska. Det är skööönt att bara få tänka på svenska ett tag.

 3. Åh vad roligt med kurs! Just nu finns inga sådana möjligheter för mig, men jag vill verkligen ha ett sånt jobb i framtiden. Tycker det låter superkul med engelska inlägg, jag vill ju läsa/prata engelska jämt i min vardag, men det vill ingen annan, haha. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s