En sorgsen dag

Idag säger jag ett sista hejdå till släktingen B som somnade in ganska plötsligt för ett par veckor sedan. Ofattbart att en så livsglad människa bara är försvunnen. Jag kan tyvärr inte vara med på begravningen. Men jag skrev ett par rader som mamma ska försöka läsa upp. För att jag vill minnas honom som den han var. Och så mycket som jag grät när jag skrev dessa rader gjorde att jag kände att jag var med honom.

En stråle av livet
Mot himmelen yr
Påminner stilla
Att ingen över framtiden styr

 Den du alltid har varit
Finns kvar här hos oss
Fast ditt nya jag har farit
Och blivit ännu ett himlabloss 

I hjärtat och minnet
Finns vår kärlek alltid kvar
Och vi lovar att le när vi minns dig
För den underbara människa du var  

Tack B för att du gick med oss
en stund längs livets långa stig.
Vi ses i Nangijala!

För den som inte vill sitta här och vara ledsen så har jag gästbloggat hos Freja, kika gärna in och läs där om du vill.

Kärlek till er allihopa, ta hand om varanda och de ni älskar!

 

15 thoughts on “En sorgsen dag

 1. Vilken fin dikt och man kan ju absolut visa omtanke även om det ligger en hel värld emellan, som gör att du inte kan närvara fysiskt. Det finaste är ju att bevara minnet av den person som avlidit, vart man än är. Nu ska jag läsa ditt gästinlägg. 🙂
  Många kramar, Maria.

 2. Läste nyss hos Freja otroligt bra skulle tro det var en gammal livserfaren som skrivit det, men nej det är du ….:) vacker dikt & håller med dig man skall verkligen ta hand o älska o vara rädd om varandra…kram ha en fin dag

 3. Du skriver då så det griper tag i hjärtat. Ledsamt med din släkting och lite jobbigt kanske att inte kunna närvara vid begravningen kanske?
  Tack snälla för din kommentar, jag tänkte just på dig igår och att jag slarvat att läsa din blogg sedan min dator pajjade och favoritmarkeringen lixom försvann.
  Många kramar till dig /Marie

 4. UNDERBAR dikt och det känns att när den första choken och sorgen lagt sig så kommer B att minnas med ett stort leende hos er alla…kramar om dig.

 5. Vackert skrivet, hoppas din mamma klarade att läsa det. Jag beundrar alla som lyckas läsa texter och hålla tal på begravningar, jag gråter jämt så att jag inte har någon röst. Tänker på dig! Och du får fina kommentarer inne hos mig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s