Livets enkelhet ur ett barns ögon

Var hemma hyfsat tidigt igår och efter en snabb kik på datorn så hittade jag den tecknade filmen ”Pochahontas” i filmsamlingen jag kopierat av kompisar längs vägen. Har aldrig sett den innan, men jag tycker rätt mycket om gamla hederliga Disneyfilmer. Varje gång slås jag av hur mycket jag skulle vilja leva mitt liv med den enkla men ändå så sanna världsbild som dessa filmer bjuder på. Sanningen genom ett barns ögon.

Enkla lösningar på rättvisa, rasism, konflikter, kärlek och utanförskap. Vi säger att livet blir mer komplicerat när vi blir vuxna, men är det för att vi gradvis tappar kontakten med den där enkelheten? Eller att vi inte längre vågar lyssna på de instinkter som vi hade som barn? Och vad skulle vara det värsta som kunde hända om vi vågade följa de instinkterna?

Det barn möjligtvis saknar är erfarenheter av livet, men samtidigt så kanske den erfarenheten inte är så viktig för att våga känna vad som är rätt?

Pochahontas är ingen jättespeciell film, men samtidigt så bjöd den på en tankeställare. Hur man på 1,5 h kan förmedla ett budskap om respekt, förståelse och att vi alla är del av samma kretslopp. Och det är väl en tanke så viktig som någon. Det ska jag bära med mig lite extra mycket idag.

Det här inlägget postades i Tankar och känslor. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Livets enkelhet ur ett barns ögon

 1. Eva skriver:

  Naw så gulligt 🙂 hoppas du har det bra när var det du skulle till mamma o pappa? vädret är härligt nu kan jag säga Malmö bor jag i ….synd bara att semestern är långt bort ännu ….men Grekland väntar 2 veck sen …kram ha en fin dag

 2. Malin skriver:

  Väldigt bra tanke att bära med sig! Jag jobbar med barn denna sommar och de lär mig så mycket bra saker. Håller med dig, ett barn må saknar erfarenheter, men å andra sidan kan man fundera om våra erfarenheter verkligen alltid hjälper oss att ta ”rätt” beslut. Bara för att något gått galet förut behöver det inte göra det igen – har man ramlat av hästen måste man upp på ryggen igen, så att säga. Som sagt, fina tankar! Och vuxna bör ibland lyssna mer till de små 🙂

 3. Lisa skriver:

  Jag tycker barn har en väldigt intressant syn på livet, som vi vuxna tappar bort. De är orädda, de skäms inte, de vågar. Jag upplever att det där försvinner ju äldre du blir, för i samhället får du över tid lära dig att du ska skämmas, vara strömlinjeformad och rädd. Hemskt egentligen. Kram

 4. Helen skriver:

  Det enkla är oftast det bästa, man ska inte krångla till saker och ting!

  Men när dator lägger av, då blir man lite putt. Undrar om det inte var bättre med brev……

  Bamsekram
  Helen

 5. ansepanse skriver:

  fint att man kan nå fram med sådana budskap på ett enkelt sätt
  kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s