Upptäcksfärd runt husknuten

Min reseinspiration är just nu ganska inriktad på att åka hem. Om man nu egentligen kan kalla det hemma efter att ha bott någon annanstans under de senaste 10 åren. Hur eller hur så känns det ganska mycket som hemma. Vackra, underbara Smålandskusten.

Som utlandsboende så tillbringas ofta stor del av semestern med att åka hem och träffa familj och vänner. Välplanerade veckor där man vill hinna träffa alla som man bryr sig om. För man vet aldrig när man hinner ses nästa gång. När jag kommer hem nästa vecka så var det 1,5 år sedan jag träffade alla därhemma sist. Förutom pappa som var på besök i Australien i september förra året. Det är ju helt sanslöst att det gått så lång tid, men samtidigt har det rusat på ganska snabbt. Men under alla mina år utomlands så är detta det längsta jag varit borta i ett svep. Och det känns kan jag säga. Jag längtar med varje por av kropp och sinne. Tiden går så ändlöst sakta helt plötsligt.

När man åker så långt för att umgås med folk så hinner man sällan göra några avancerade eller spektakulära semesterupplevelser, utan tillbringar mest tid fikandes, solandes, grillandes och snackandes med sina nära och kära. I år tänkte jag dock försöka förena detta med att (åter)upptäcka lite trevliga saker i närområdet från mitt gamla hem. Och det var lite det som var poängen med veckans resetips. Finns det några kul saker i din hemstad (kan vara antingen där du bor nu eller kanske där du växte upp) som du inte sett än? Man behöver ibland inte åka långt alls för att hitta ett häftigt museum, en vacker park eller något annat oväntat. Att återupptäcka det som finns runt husknuten kan vara minst lika härligt som att åka utomlands. Speciellt när sommarsverige visar sig från sin allra bästa och soligaste sida. Och det håller jag tummarna för att det gör om en vecka!

Vad lurar bakom din husknut? Bild från http://tradgardsdesign-jens.blogspot.com

Kram på er!

5 thoughts on “Upptäcksfärd runt husknuten

 1. Det är väl ofta så att man många gånger glömmer bort allt det fina som finns på hemmaplan just för att det är så nära. Långvägaresor och weekendtrips till andra länder är sådant som man gärna lägger tid och pengar på, men att turista hemma är något som kommer i skymundan trots att det finns så mycket fint och spännande att upptäcka, som du säger, bara runt husknuten.

  Jag försöker att ut och se så mycket jag kan och hinner varje helg. Kanske bara ta hunden på en promenad i park där man inte varit eller ta en fika i ett litet samhälle längs med kusten som man sällan har vägarna förbi. Eller varför inte bara följa intressanta skyltar och se vart man kommer?

  Själv så har jag inte varit varken på Blå Jungfrun eller Gotland trots att färjorna ligger ett stenkast från min pappas hus i min hemstad. Dåligt, men ska försöka ändra på det den här sommaren! 🙂

 2. 1½ år är en lång tid, även om det går som i ett svep. Men jag försöker föreställa mig det utan att träffa min familj och då måste det ändå kännas som du skriver, i hela kroppen och själen.
  Hoppas du hinner komma hit och träffa mig och mina barn också, när du har vägarna förbi?
  Det hade varit så himla roligt! ( även om jag förstår om du kanske inte hinner.)
  Många kramar, Maria.

 3. Jag bor ju i en turiststad (Mariefred) med mycket sevärdheter och här har jag nog sett allt.
  Förstår att du längtar nu!
  Kram

 4. jo, det finns mycket hemomkring också, vi brukar göra så, jag tycker också om naturen så vi strövar gärna omkring dit vi ställer kosan
  önskar att vädret är vackert när du kommer hit 🙂
  kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s