Att kommunicera med sig själv

Med risk för att låta lite konstig så har jag skrivit ett brev till mig själv idag. Inte till mig själv när jag var yngre eller till mitt framtida jag. Utan till mig själv. Precis som jag är. Just idag.

Jag försöker verkligen tycka om mig själv. Men vissa dagar så går det lite trögt. Jag tror att jag tycker om och accepterar mig själv. Men i själva verket så är jag min egen värsta domare. Om något inte går som jag tänkt mig så är jag först med att kasta världens allra största dömande sten. Rätt i huvudet på mig själv.

Och visst är det korkat att man mäter sig själv med orimlighetens linjal ibland? Så jag tänkte sluta bråka med mig själv och börja kommunicera lite bättre. Med just mig själv. Att lura sig själv kommer man ju inte så vidare långt här i livet med.

Så jag skrev ett brev. Rätt upp och ner. Med vad jag tycker om och inte tycker om hos mig själv. Underströk att jag älskar mig själv för att och trots att jag är som jag är. Ingen vinner på att döma, allra minst jag själv.

Jag har nog vänt lite på den där gyllene regeln. Jag är snällare mot andra än mot mig själv. Härmed ska jag bli bättre på att vara snäll mot mig själv. Jag är ju bara människa precis som alla andra.

Det är inte egoistiskt att älska sig själv. Det är en förutsättning för att kunna älska och älskas av andra. Tror jag i alla fall.

7 thoughts on “Att kommunicera med sig själv

 1. Hej Emmy! Jag tror tvärtom det är väldigt nyttigt att skriva till sig själv och analysera över sitt eget beteende. Kändes det bättre, så var det säkert nyttigt och bra. Klok du är som har förmågan att ta fram sådana enkla, men viktiga redskap för att kunna “fånga dig själv” och må bättre. Kramar, Maria.

 2. Hej …du har såå rätt i det du skriver, för att kunna älska sina medmänniskor måste man älska sig själv, och att acceptera sina fel ingen är perfekt vissa kanske tror det , men det bjuder jag på, gillar man sig själv och inser att jag är bra som jag är så är det oxå något som syns på hela personen. ha den finaste dag o kväll kram

 3. Där håller jag med, klart att man måste tycka om sig själv……….och acceptera alla fel och brister liksom allt det positiva man har och gör!

  Sen är lite självkritik aldrig fel1

  Kramar

 4. Åh, det är så bra att skriva! Det gör du helt rätt i. Jag älskar att skriva och det är oavsett humör!
  Kika gärna in på min nya blogg! Jag har en “extra-blogg” ett tag, du får själv läsa vad den kommer att gå ut på! 🙂
  Adress: http://blogg,amelia.se/barbafin
  KRAM!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s