Havet är djupt – Ningaloo Reef

När folk frågar mig vilka ställen som varit mina favoriter i Australien så måste jag absolut inkludera Ningaloo Reef på västkusten. Många som åker till Australien på semester har ju tyvärr inte obegränsat med tid, men jag kan verkligen rekommendera om man har möjlighet att stanna till på både väst- och östkusten. De är nämligen så väldigt olika, med mängder av vackra ställen att se.

Great Barrier Reef utanför Cairns är ju väldigt känt för världen, men där måste man åka båt i sådär 1,5 h för att komma ut till revet. Ningaloo Reef ligger däremot precis längs stranden utanför Exmouth och Coral Bay på västkusten. Bara att sätta på sig snorkeln och hoppa i! Och av någon anledning så är detta fantastiska rev inte alls lika känt, men minst lika vackert som Great Barrier Reef. Dessutom med fördelen att det är mycket färre turister. Om du åker hit mellan april och juli så får du dessutom med rätt stor säkerhet se valhajarna som återkommer varje säsong. Vi missade tyvärr detta då vi var där i februari förra året, men jag tänker absolut åka tillbaka. Förutom valhajar så finns det mycket fantastiskt att se när man snorklar, speciellt mina favoriter – havssköldpaddorna. Och om du inte gillar att snorkla så finns det också många olika båtturer.

I Cape Range National Park, längs med kustlinjen kan du dessutom ut och vandra, och här finns det otroligt mycket kängrur. Se upp när du kör i skymningen eftersom det är då de är som mest aktiva!

Till Exmouth tar du dig lättast med flyg eller bil från Perth. Observera dock att Western Australia är en otroligt stor delstat och det tar ca 24 h att köra mellan Exmouth och Perth. Men så finns det också en hel del fint att se på vägen!

Ningaloo Reef är inte sönderturistat än som väl är, och jag hoppas på sätt och vis att det förblir ganska okänt. Då finns det ju dessutom kvar för många, många framtida generationer.

Undervattensbilderna lånade från http://www.smh.com.au http://www.outbacktours.info http://cloud.pleasetakemeto.com, resten av bilderna är mina egna.

3 thoughts on “Havet är djupt – Ningaloo Reef

  1. Så himla häftigt! Även om jag tycker att det är lite läskigt att snorkla… Min rese-lista blir bara längre och längre i takt med dina inlägg 🙂 Kram

  2. Härliga bilder ser fantastiskt ut verkligen, hur går det med dejtandet? hoppas allt är bra på ditt jobb & ha det bäst kram fina du 🙂

  3. Du skulle kunna extraknäcka som turistambassadör för Australien! Underbara restips!
    Sv: klart att värmen håller i sig till i Juli – minst =) Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s