Gästblogg

Hej allihopa!

Ni får ursäkta att bloggen dummade sig igår, tydligen hade gårdagens reseinlägg fastnat i något spamfilter pga alla länkarna, men nu har wordpress äntligen öppnat bloggen igen och bett om ursäkt för att de blockerade den.

Senare idag tänkte jag bjuda på lite semesterbilder från Cairns, men först tänkte jag presentera en alldeles speciell gästbloggare, nämligen min älskade mamma Elisabet. Många av er frågar ju ibland hur det är för mig att leva och bo såhär, men jag tänkte att ni kanske var lite nyfikna på vad familjen därhemma tycker också.

Om du skulle vara intresserad av att gästblogga här hos mig så maila gärna. Min enda önskan är att ditt tema rör sig kring förändring, flytt eller resor i tanken och i verkligheten.

Men här kommer nu mammas fina text, jag måste erkänna att jag snyftade lite smått när jag läste igenom den…

När blir barnen vuxna…….

Som mamma är det svårt att säga när började jag betrakta mina barn som vuxna.

Någonstans är de alltid barn men med olika behov från mig beroende på vilken ålder de har. Och mina behov av dem varierar också.

Jag började fundera mer över detta redan när äldsta dottern slutade gymnasiet och gav sig av till USA för att arbeta. Javisst hon är vuxen, slutat skolan, börjar arbeta men alla de jobbiga erfarenheterna man måste lära sig den hårda vägen. Känslomässiga erfarenheterna som när någon gör slut i ett förhållande och man inte tror man överlever. Eller att själv ta beslut att avsluta en relation som inte leder till något. När man som förälder behöver vara bollplank eller trösta. Då är USA långt borta för en kram men ändå bara ett telefonsamtal bort… Samtidigt vet jag att hon är stark både fysiskt och mentalt att hon reder ut mycket mer än vad både hon och jag anar. Men ändå finns rädslan hos mig att så mycket som kan hända.

Just nu befinner hon sig på andra sidan klotet i Australien men fortfarande bara ett samtal bort. Hade hon befunnit sig i Sverige hade vi kanske inte träffats oftare än nu, då hon alltid varit och är en aktiv tjej. Men möjligheterna skulle såklart varit fler.

Jag är så glad för hennes skull att hon får leva sin dröm och följa de planer hon lagt upp för sitt liv, och uppleva alla de saker som jag själv aldrig vågade eller kunde. Lite avundsjuka finns nog i botten hos mig men vid närmare eftertanke är det fortfarande inte för sent för mig heller.

Det finns dagar då jag saknar henne hemma så det värker i mig. Då tycker jag lite synd om mig och gråter. Min man brukar säga till mig: ring du behöver prata med henne. Bry dig inte om vad det kostar. Nästa dag är jag stolt och berättar för alla vilken fantastisk dotter jag har och vad hon gör. Man pendlar mellan olika känslor.

Men band mellan förälder och barn är som ett gummiband. Man kan tänja det flera varv runt jorden men sitter ändå ihop.

Tack mamma för att du ville skriva hos mig!

16 thoughts on “Gästblogg

 1. Ja du, mina ögon vattnades dom med!!! Det är ju precis så som min mamma måste ha känt!!!!!

 2. Håller med din mamma till fullo om bandet föräldrar barn. Så fint och bra beskrivet =)
  Ha en fin dag! kram till dig och din mamma.

 3. Nu blev det snyftigt här, jag har det ungefär så med min son som reser värden runt, han är en äventyrare. Jag känner igen mig i din mammas känslor och så fint skrivet av henne.
  Kram

 4. Blev helt orolig igår när bloggen plötsligt var borta, skönt att ha dig tillbaka 🙂

  Du är en varm och fin människa Emmy och det verkar din mamma oxå vara, det var fina och starka rader som hon skrivit.
  Stor kram /Marie

 5. Vilken härlig mamma du har vännen.
  Så JÄTTE fint skrivet.
  Och jätte nyttigt för mig att läsa som är en hönsmamma av den bedrövligaste sorten.
  Älskar det hon skrev om gummibanden.
  Kramar i massor till både dig och din fina mamma. / Jane

 6. De dar foraldrarna ar allt bra att ha! Har den har morgonen spenderat 30 minuter snyftande i telefonluren med pappa pa andra sidan. Och fran en kontinent bort far han mig fortfarande att kanna mig som den dar lilla flickan sittandes vid koksbordet medan han lagar mat. Totalt omhuldad och trygg.

 7. Jag blir alldeles varm och rörd. Din mamma har fångat moderskapet så himla fint.
  Väldigt vackert skrivit och jag är dessutom glad över att bloggen är tillbaka i vanlig ordning igen, blev lite nervös igår. 🙂 Kramar!

 8. OJ oj oj vilken text, vilken mamma!, vad modigt å fint att dela med sig av en sådan text! Snyftar i högan sky – å LillGrodan/fjärilen svarar m sammandragningsleken … 🙂 Stor kram till Er båda två!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s