Viva Las Vegas

Hoppsan, det rusade ju på så fort igår att jag helt glömde bort att komma med veckans resetips. Nu lagom till våren därhemma så kanske ni känner er lite lekfulla och tokiga. Vad vore då mer lämpligt än att bjuda på ett resetips till lekplatsernas lekplats – Las Vegas.

Jag bodde ju som jag tidigare nämnt i San Francisco 2001-2002 och hann under det året åka till Las Vegas inte mindre än 3 gånger. Man behöver inte mer än en långhelg på en 4-5 dagar för att uppskatta Vegas ordentligt. Även om det finns hur mycket som helst att göra här. Poker och annan gambling är såklart ett måste, men Vegas bjuder även shower av alla tänkbara slag, framträdanden av kända världsartister och all tänkbar lyx för alla olika budgets och åldrar. Men man kan också bli lite trött ibland på tempot i ”staden som aldrig sover”. För det gör den verkligen inte. Du kan gå och käka buffet kl 4 på morgonen om du vill.

Även om det är lite av en chock med allt som finns att upptäcka, så är Vegas ett roligt stopp att göra om du befinner dig i denna delen av världen. Vegas är varmt året om eftersom det ligger mitt i Nevadas öken och alla hotell har trevliga poolområden där du kan slappa dig igenom dagens hetaste timmar. Skulle du sen bli trött på drinkar och glitter kan du alltid hyra bil och ge dig ut för att se imponerande stora vattenreservoaren Hoover Dam och ännu mer kända Grand Canyon.

Många tror att Vegas inte går att resa på en budget, men jag och min kompis bodde billigt på superfräscht vandrarhem (med pool och allt) och lyckades efter lite letande få riktigt bra pris på turerna omkring Vegas också. Men man måste ha lite tålamod. Annars kanske det inte är hela världen att lyxa till det och unna sig lite extra när man väl åker till den glittrande staden som aldrig sover. Och det är en rätt cool känsla att strosa omkring i samma miljö som mängder med filmer har gjorts. Jag lovar att det är ännu mer imponerande i verkligheten än på film!

Bildkollage gjort av Bortabrabloggen, bilder från http://ebtravelsofnc.com, http://www.destination360.com, http://www.wsradio.com/, http://lasvegasfamilylaw.com, http://wwp.greenwichmeantime.com, http://www.grandcanyone.com, http://www.pacocard.com, http://www.usbr.gov

14 thoughts on “Viva Las Vegas

 1. Ah dromresemal! Gammal croupier som jag ar sa vill jag hemskt garna till Las Vegas, hoppas det blir av nagon dag! 🙂

  Sv: ja det far vi se till o gora! 🙂 Aker jag sa kommer mest halla till i Anderstorp med familjen, och antagligen forsoka hinna med Halmstad o Gbg.

 2. Vad fint du ändrat om här med bilderna! Las Vegas verkar riktigt häftigt, mest är jag imponerad av alla dem som verkar bo där 24/7. Men USA överlag hade jag gärna velat besöka. Tycker det är spännande att du rest runt så mycket.
  Många kramar, Maria.

 3. När du beskriver det så låter det toppen men en väninna sa att hon höll på att bli tokig av allt pling och plong från alla spelhallar som hördes ända ut på gatorna.
  Vad fint du har gjort här på bloggen!
  Kram och tack för resan!

 4. Las Vegas MÅSTE jag åka till ngn gång! Det verkar vara hur häftigt som hellst. Kul att läsa om dina resor tycker jag. Fantastiskt härligt att du lever livet fullt ut och gör allt du drömmer om!
  Finns det något resemål som du ännu inte hunnit med, som du längtar till?

  Kram/Fina Frun

 5. Jamen Las Vegas måste ju stå på “att uppleva-listan” innan man dör, så är det ju bara!:)

  Kram på dig!

  /Lisa

 6. Tack för tips! Vi har lite lösa planer på att åka till Las Vegas och “gifta om oss”… Vi gifte oss enkelt och borgerligt för snart 20 år sedan och skulle vilja göra om det igen. Jag i en maffig paljettklänning, mannen i ljusblå cowboy kostym och Elvis som vigselförrättare… Eller kanske ett Star Trek bröllop;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s