En reselista

Det hade ni väl aaaaaldrig trott att ni skulle hitta hos mig? 🙂 Men här kommer den i alla fall!

Om du var tvungen att emigrera, vilket land skulle du välja och varför?
Har inte hittat mitt ideala land utanför Sverige ännu. England är trevligt men alldeles för regnigt. USA är bitvis underbart och bitvis jättejobbigt. Australien är fantastiskt på många sätt, men ligger ju tyvärr lite för långt bort från Sverige. Om jag skulle ta och lära mig spanska/franska/italienska så skulle nog medelhavskusten sitta rätt fint. Jag funderar vidare.

Vilket är ditt första reseminne som barn?
Husvagnssemester med familjen någonstans i sydsverige, var kanske runt 5 år.

Ditt värsta hotellminne?
Efter det senaste året mer eller mindre på hostel så har min standard gradvis sjunkit. Men jag minns ett vidrigt hostel i Washington för sådär en 10 år sedan, där jag och en kompis gjorde vårt bästa för att överleva en natt. Såg ut som ett koncentrationsläger, luktade mysko och otrevlig personal. Vi checkade snabbt ut morgonen efter!

Vad äter du helst på en hotellfrukost?
All tänkbar frukt skuren i små söta bitar, müsli med någon god yoghurt, färskpressad apelsinjuice, nybakat bröd med någon god ost och en stor kopp kaffe med mjölk till det.

Hur gammal var du när du reste utomlands utan målsmans sällskap för första gången?
Språkresa till England med en kompis. Var 15 eller 16 tror jag.

Vad har du för kommande resplaner (stora som små)?
Närmsta planerna är Cairns (i påsk), Perth (i maj) och Sverige (i sommar). Kanske hinner klämma in ett stopp i England också när jag är i Europa, men vi får se hur mycket semester jag kan pussla ihop. Hoppas på en sväng till Tasmanien innan jul också. Nästa långresa (på runt en 6 månader) planerar jag runt Nya Zeeland, Fiji och Sydamerika. Får se när jag har tid och råd med det, men det gäller bara att bestämma sig så ordnar det sig så småningom!

10 thoughts on “En reselista

  1. Hur kan du pasta att vart hostel i DC var vidrigt? Det var ju hur charmigt som helst! Utover nagon som snarkade och holl ovriga 8 personer vakna…

  2. Rolig lasning! Du verkar ha rest sa mycket, kul! Jag gilalr ju listor sa jag snor den har om det ar lungt… lankar till dig forstas! kram

  3. Spännande! Italienska skulle jag vilja lära mig, älskar Italien, konsten, arkitekturen, maten, glassen, kläderna… Men skulle nog inte kunna bo där med Berlusconi som ledare….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s