Relax

Blev inspirerad av denna lista hos Blondinbella. Inte för att mitt liv är så värst stressigt, men stress kan ta olika former och ibland har jag en förmåga att måla in mig själv i ett hörn och tömma hela energibanken på samma gång. Min anti-stress-lista ser ut såhär:

Ta sovmorgon minst en dag på helgen då du inte ställer någon väckarklocka och inte har något alls inplanerat förrän på senare på eftermiddagen.
Våga vägra planera. Boka inte in alltför mycket saker utan se hur dagen utvecklar sig istället. Om brunchen utvecklas till film och myskväll så är det väl bara trevligt. Livet är till för att njutas, kunna vara spontan och inte stressa igenom.
Våga säga ifrån. Om du verkligen inte vill gå på en avlägsen släktings namnsdagsfest, varför plåga dig dit? Om det inte finns någon mening med att jobba över/åka på kurs etc så säg ifrån på ett konstruktivt sätt. Din tid är din, och du styr själv över den.
Tillåt dig själv att njuta. I smått eller stort. Uppskatta den dyra semesterresan, men glöm inte det sköna bubbelbadet, det goda frukostkaffet eller kramen från den du älskar. Njut så ofta du kommer åt!
Ifrågasätt dina prioriteringar ibland. Måste du stortstäda varje lördag? Går världen under om det blir hämtpizza till middag ibland? Måste alla julklappar vara hemgjorda, eller går det lika bra att beställa dem online? Ibland är det svårt att se hur tokigt man beter sig. Säg till dig själv på skarpen och varva ner. Prioritera det som är absolut nödvändigt istället för allt det där som du borde göra.
Möt dagen med ett leende! Innan du lämnar huset/lägenheten på morgonen så ge din spegelbild ett riktigt stort leende. Jag börjar varje dag så, även om jag är stressad och sur. Det funkar oftast, och har du tur stannar leendet kvar hela dagen!

 

Hur ser din lista ut?

11 thoughts on “Relax

 1. Rara KLOKA fina du! TACK för dina ord. Känns som att vi är väldigt lika vad gäller prioriteringar å tankar kring oss själva :). Ska bli otroligt härligt att få möta dig en vacker dag! Mail kommer inom kort. Stor kram till dig!

 2. Så där är det oftast för mig, jag stressar aldrig och jag får saker och ting gjorda fast det är aldrig ett måste.
  Jag ser även de små sakerna och njuter av dem, ja livet är härligt!
  Kram

 3. Bra anti-stress-lista.
  Jag mår inte bra av stress så jag försöker att inte stressa. Måste verkligen tänka på det när jag jobbar på min röriga och kaotiska arbetsplats.
  Ha det fint!
  Kram

 4. mm, så där ska man nog tänka åtminstone ibland, det där med att le mot sig själv i spegeln fungerar, det har jag också gjort ibland
  kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s