Resetips – en älskad stad

De finns de ställen som tar sig en alldeles speciellt plats i ens hjärta. Särskilt de platser man befinner sig på under en längre och symboliskt viktig tid i livet. San Francisco har den platsen i mitt hjärta. Jag bodde där juni 2001 – juli 2002 och jobbade som barnflicka i en familj nära San Rafael, strax norr om Golden Gate bron. Men jag gjorde otaliga besök in till stan flera gånger i veckan, och alltid hittade man något nytt. Jag hoppas verkligen jag får möjlighet att åka tillbaka snart och se hur staden förändrats på de här 10 åren.

Precis som Melbourne (och Göteborg för den delen) så har San Francisco många spårvagnar. Kanske med den största skillnaden att backarna i San Franscisco inte är att leka med. Det finns mängder med saker att se i stan, som exempelvis ringlande och världskända Lombard street, ännu mer världsberömda fängelseön Alcatraz, alla sjölejonen vid Fisherman’s Wharf, magnifika Golden Gate bron, ändlöst stora Golden Gate Park, gamla fiskebyn Sausalito, vinregionerna Napa och Sonoma Valley en bit norröver. Listan kan göras ändlös, och om du får chansen att åka till San Francisco så kan du säkert lägga till fler saker på min lista. Kul trivia är också att Gaykulturen är väldigt stark i San Francisco, och jag minns att Halloween paraden där var bland det häftigaste och mest förvirrande jag sett i mitt liv. Minnen färgas såklart också av de människor man delade dem med, men San Francisco i sig är en stad som man blir lite kär i.

Bilder hämtade från: 

http://farm3.static.flickr.com/2506/3804633888_8fd8213e8a.jpg, http://www.unionstreetinn.com/images/sanfrancisco3.jpg, http://slowmuse.files.wordpress.com/2009/10/sanfrancisco.jpg, http://cache.carlsonhotels.com/rad/images/hotels/CABRISBA/loc5_450.jpg, http://www.nps.gov/nero/nhlphoto/1stPlaceSanFranciscoCableCars.jpg, http://www.executiveedge.com.au/themes/executiveedge/images/issue8/lombard-street.jpg, http://www.vagabondish.com/wp-content/uploads/fishermans-wharf-san-francisco.jpg, http://disordered.org/desktop/BakerBeach.jpg

5 thoughts on “Resetips – en älskad stad

  1. Gillar dina resetips, sa fina bilder som piggar upp en pa mandagarna! 🙂

    Har alltid velat aka till san Fran, hoppas det blir av nan gang.
    Hur var det o jobba som barnflicka? Man hor sa manga delade asikter om det men jag antar att det beror valdigt mycket pa vilken familj man hamnar i.

    Kram

  2. Jag älskade San Fran när jag var där jag med! (bodde egentligen i LA men vi åkte dit under helgen bara..det var MYCKET kallare än jag trodde och blåste som bara den..kändes lite som en höst i Sverige fast med sol,och det här var i Juli..men underbart ändå! Alcatraz var också riktigt spännande och jag rekomenderar alla att åka dit! värt att se! Jag längtar tills jag kan återvända..jag och en kompis gick även en bit på Golden gate bron..det var lite häftigt faktiskt 😉

  3. Jag ska åka dit i början av januari, bo i atherton och stanna i ett år som au pair, några fler tips? 😀 mvh klara, svara jättegärna till min mejl!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s