Kärleksfullt resetips

Eftersom jag rest runt en del de senaste åren så har jag samlat på mig en del resetips av alla möjliga slag. Jag tänkte därför börja köra en reseföljetong varje måndag då jag tipsar om olika ställen jag tyckt lite extra mycket om. Och vad vore då mer passande idag än ett kärleksfullt resmål?

Koh Lipe är en fantastiskt vacker liten ö som ligger utanför Thailand syd-västkust, nära gränsen till Malaysia. Trots att Thailand blivit alltmer turistigt så har Koh Lipe lyckats behålla sin charm och känsla av delvis orört paradis.

Jag och S var där i Januari 2010 och då var vädret kanon. Lagom temperaturer (runt 30 grader), fantastisk snorkling och lämpligt för både par och barnfamiljer. Kanske inte bäst lämpat för dem med alltför små bebisar eftersom det är en bitvis skumpig båtfärd ut till ön från fastlandet. Ön är som sagt väldigt liten, men man kan lätt göra dagsutflykter till öarna runt omkring (Koh Tarantao, Koh Rawi, Koh Adang), och till och med ner till Langkawi Island i norra Malaysia om man vill det. Man kan även hyra båt för en dag och bli skjutsad till en underbar vit sandstrand att ha helt för sig själv, och sedan blir hämtad några timmar senare. Helt magiskt underbart.

De olika resorterna på Koh Lipe har lite olika profil, vissa mer inriktade mot barnfamiljer och vissa mer mot par och backpackers. Men allt samexisterar på något underbart vis utan att störa varandra. Så nästa gång ni åker till Thailand, skippa Phuket och upplev de otroligt vackra öarna i Adang Archipelago. Det är verkligen ett riktigt paradis!

Bilder lånade hos http://www.dailytravelphotos.com/images/2010/100305, http://ohpaulina.blogg.se/2010/november/koh-lipe.html, http://www.kotarutaothailand.com/satun-koh-lipe.phpm

8 thoughts on “Kärleksfullt resetips

  1. Tack!! för alla dina härlig inlägg. kommenterar inte så ofta, kanske lathet!? hrfmm… men nu vill jag önska dej en riktigt Gla’Alla Hjärtans Dag!!! kram från Pihlan

  2. Vi åker till Thailand om två veckor och börjar med Koh Lanta, Koh Ngai och avslutar med Koh Lipe. Jätteroligt att läsa det du skrivit och se dom underbara bilderna därifrån. Har du något särskilt bra tips på någon utflykt eller ställe att äta på som vi absolut inte får missa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s