Framme i Darwin!

Hej pa er!

Da var vi antligen framme i Darwin och ar kvitt det franska negativa askmolnet. Men herregud vilken jobbig resa det varit rent psykiskt… Jag ar ganska kanslomassig av mig som person, och nar folk ar sa negativa omkring mig sa paverkar det mig valdigt mycket. Min strategi nar jag maste umgas med sana jobbiga energitjuvar ar oftast att gardera mig med ett skal omkring mig, men nar man har negativ energi som pickar konstant pa detta skal i 2 veckors tid sa rasar det sa smaningom. Sista kvallen vi campade pa vagen upp hit sa tog jag en promenad for mig sjalv och bara storgrat. Orkade inte se henne mer, hora hennes rost (eller snarare konstanta skrikande, hon kunde aldrig samtala i normal samtalston). Kandes battre efter att ha fulgratit en stund, men fy vad jobbigt det var… Jag, S och tyskan bad det franska monstret slappa av oss pa forsta basta vandrarhem i Darwin igar och lattnaden och frihetskanslan nar vi sag henne kora ivag var obekrivlig.

Jag kommer aldrig att forsta manniskor som tar sig runt i livet och ar oppet otacksamma, respektlosa och korkat envisa for att fa sin vilja igenom. Livet ar ibland en kompromiss, och om man inte kan acceptera det sa far man helt enkelt valja ett liv i total ensamhet. Manniskor som denna franska tjej borde absolut resa ensamma istallet for att dra ner andra i sitt hemska humor. Vill inte kasta alltfor mycket skit pa henne, men jag har ALDRIG under mina ar pa resande fot traffat en mer kravande manniska!

Hur eller hur, nu ar den negativa energin borta och allt kanns mycket battre. Resan hit fran Mt Isa gick hyfsat bra. Stannade till i Tennant Creek (en annan gammal gruvstad), Katherine Gorge (vacker dalgang med flod som rinner igenom ett par timmar soder om Darwin), Kakadu national park (en av Australiens mest kanda nationalparker med mycket Aboriginska influenser, tyvarr var stora delar av parken stangda da vi ar pa vag in i regnsasongen har uppe i norr), krokodiltur pa Adelaide River strax utanfor Darwin och mycket mer. En hel del roliga upplevelser och trevligt folk langs vagen, men tyvarr delvis skuggat av ovanstaende argbigga.

Efter att ha firat var nyvunna frihet igarkvall sa vaknade vi sent idag  men en pickande huvudvark och hettan (ca 40 grader) kanns ganska outhardlig just nu. Men har pa bibblan har de luftkonditionering sa vi stannar nog har en stund 🙂 Nu vantar for mig och S att fixa var resa ner till Alice Springs, Adelaide och Melbourne. Ska forsoka fa skjuts med nagon igen, men denna gang ska vi lyssna noga pa magkanslan och definitivt inte resa ihop med nagon fransyska! Eller kanske vart att unna sig att betala lite mer och ta taget den har gangen.

Lovar att forsoka lagga upp bilder innan vi lamnar Darwin, men nu har jag tyvarr en hel del annat att fixa med.

Stor kram till er!

3 thoughts on “Framme i Darwin!

  1. Ååååhhhh, fy fan…. rent ut sagt. Hon låter ju fruktansvärd, stackars människa. Ja men det är ju hon som står där själv nu, så det säger ju allt!!! Fira ordentligt nu och ta tillbaka lite förlorad energi!! Kram

  2. Skönt för er! Lägg det bakom dig, finns ingen anledning att slösa negativ energi på henne! Nu kan det ju bara bli bättre! Ser verkligen fram emot bilder!
    Sköt omdig!
    Kramar
    Helen

  3. Kan inte föreställa mig hur det är att resa med någon som är så negativ. Jag blir tokig om busschauffören är otrevlig, haha. Men det låter som ni får uppleva helt galet mycket! Tack för din kommentar hos mig 🙂 Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s