Halfway to Darwin

Hej pa er!

Da var man tillbaka i civilisationen tillfalligt efter 1 vecka i outback utan internet och mobilmottagning. Kom fram idag till Mt Isa som ligger ungefar halvvags till Darwin och det ar sjukt varmt har. Klibbigt att bara rora sig ett par meter sa vi gar fran affar till affar for att njuta av luftkonditioneringen!

Veckan har varit minst sagt intressant sa langt. Borjade med att tjejerna vi reser med hamtade upp oss pa vart hostel 5 timmar forsenade. Tyska tjejen hade iaf vett att be om ursakt, men den franska sa knappt nagonting. Varningsklockor ringde men vi tankte att vi kan ju borja resan och se hur det gar. Kom till Port Douglas forsta kvallen (valdigt turistig stad med manga hyfsat dyra restauranger och affarer) och som de duktiga (och ekonomiska) backpackers vi ar sa nosade vi upp en gratis camping for natten.

Dag tva begav vi oss norrutlangs kusten via Mossman och Daintree village till Cape Tribulation. Regnskog, regnskog och ater regnskog. Men himla fint! Traffade ett stort gang israeliska backpackers pa campingen som vi ska mota upp med igen i Darwin. Hade en kanonkvall och spelade kort och drack ol hela kvallen lang.

Darefter borjade resan in till det riktiga outback Australia. Vi hade redan innan markt att den franska tjejen hade ett humor som hette duga, men for varje dag blev hennes utbrott allt varre och hennes tjurighet holl i sig fran tidiga morgonen till runt middagstid pa kvallen. Tyska tjejen, jag och S holl dock humoret uppe och hade kul tillsammans, men det ar ju ganska energikravande att ha ett portabelt askmoln i bilen…

Hur eller hur sa begav vi oss via sma grusvagar allt djupare in i outbacken och precis nar morkret foll och en massiv askstorm var pa vag motte vi en bonde (det ar ratt manga mil mellan gardarna har) som erbjod oss att sova over hos dem och slippa talta. Underbar gastfrihet, middag och manga historier om trakten och dess storhetstid som guldrush stad pa 1800 talet. Dagen efter erbjod de oss att hjalpa till pa garden och vi fick aven rida westernhast (saklart med cowboyhatt pa huvudet, jag lovar att lagga upp bilder senare!). Vi packade sedan ihop runt lunchtid och gav oss ut i hettan (och det eviga roda dammet) for att nagra timmar senare komma till nasta gard dar vi aterigen erbjods husrum for natten. Outbacken ar inte sa popular bland backpackers och farmarna pa bada stallena hade inte sett backpackers komma forbi pa over 7 ar! Lite annorlunda jamfort med kommersiella ostkusten kan man saga.

Nastfoljande dag bjod pa milsvis med korande for att bilen sen totalt lade av pa motorvagen runt kl 8 pa kvallen (natten i Australien ar verkligen becksvart, och nar solen gar ner kl 7 sa ser man knappt handen framfor sig…). Inte mycket vi kunde gora, mer an att forsoka se det positiva i situationen att bilen gatt sonder precis bredvid ett vagarbete och att arbetarna forhoppningsvis skulle komma nastfoljande morgon och kanske kunna hjalpa oss. Sa jag och S fick helt enkelt sla upp taltet precis bredvid motorvagen (lagom hart att sova utan vettig madrass…). Vagarbetarna dok upp runt halv 7 nastfoljande morgon (och de skrattade ganska gott kan tillaggas!) och lyckades som tur var hjalpa oss igang sa vi kunde ta oss de drygt 4 milen till narmaste stad och mekaniker. Hela den dagen tillbringades i den pyttelilla staden Normanton i vantan pa bilen och hettan ar helt obeskrivlig. Till och med i skuggan vispar det upp het, torr luft som riktigt branner i lungorna. Man far dricka minst 4 liter vatten om dagen for att inte helt forgas av varme!

Nu har vi i alla fall kommit fram till Mt Isa, och aterigen fatt lamna in bilen pa lagning pga problem med bromsarna. Forhoppningsvis snabbt avhjalpt eftersom den franska tjejens humor knappast blivit battre (det ar hennes bil och visst ar det surt att betala reparationer, men hon var ett ordentligt askmoln langt innan dess) och vi ovriga tre vill mest bara komma snabbt till Darwin for att bli av med henne.

Men allt blir vad man gor det till och vi har anda kul ihop vi tre, sa det ar ju hennes forlust om hon vill sitta och tjura istallet. Hoppas kunna vara i Darwin i slutet av veckan och sen behover jag och S bara klura ut hur vi ska ta oss soderut. Blir nog till att fa skjuts/hyra van/ta tag eller buss. Men vi ar duktiga pa att improvisera sa det loser sig alltid! =)

Hoppas ni har det gott darhemma och stor kram till er alla!

7 thoughts on “Halfway to Darwin

  1. Oj det låter som en grym resa 🙂 Visst lite tråkigheter med den franska tjejen och bilen men rätt bra annars 🙂 Hoppas att resten av resan går bra och att vädret blir lite mildare snart 🙂 Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s