Dejtingspelet: del 3 (the grand finale)

Då är vi framme vid dejtingspelets sista del, och här ska vi titta närmare på kommunikation efter första dejten. 

Förhoppningsvis så är dejtingspelets spelare hyfsat nöjda vid det här laget efter en trevlig dejt och förhoppningsvis även en avsikt att träffas igen. Med största sannolikhet har nu en (eller helst båda spelarna) visat tydligt intresse för att ordna en andra dejt. Många tror nu att allt är iordning och att en andra dejt är lätt att styra upp. Men uppenbarligen är även detta en vetenskap i sig. 

Om dejten skett under en fredag eller lördag så är det inte ovanligt att en eller båda parter (enligt egen erfarenhet oftast bara den kvinnliga) hör av sig samma kväll eller förmiddagen efter och tackar för trevlig dejt. Detta är helt i sin ordning enligt reglerna, men nu börjar dock den frustrerande väntan på svar/arrangemang av dejt nr 2. I Australien/England så kallas detta av vissa för ”the Wednesday game”. Med andra ord: Hur intresserad man än är så hör man inte av sig förrän onsdag. Punkt slut. Även om man sliter sitt hår i förtvivlan och undrar hur det gick så fel, och vill skrika ut över gator och torg ”VARFÖR HÖR HAN INTE AAAAAV SIG?”. Fall inte i fällan och skicka ännu ett meddelande. Om den andra parten är intresserad så hör denne av sig senast onsdag. Om inte så får den stackars spelaren se sig besegrad och gå vidare till ruta ett av dejtingspelet i hopp om att hitta en ny lämplig spelpartner.

Utifall att det andra spelpartnern hör av sig (utan giltig ursäkt till varför det tagit så lång tid att återkomma) så möter man inte upp igen. Att vänta till efter onsdag är ett tyligt tecken på ointresse och att man mest ser sin spelpartner som en ”casual bekantskap” utan större framtidsprospekt. Och det vet alla bra spelare att man inte ska behöva degraderas till!

Om den andra parten hör av sig och föreslår en ny dejt så är det nu i sin ordning att ha denna dejt när som och i vilket format och vilken omgivning som helst. Enligt författarens erfarenhet så kallar man det ”dating” upp till ungefär dejt 5, sedan går man över till att säga ”I’m going out with x”, alltså lite mer stadigt än dejt, men inte lika stadigt som tillsammans.

Författaren hoppas att ni läsare uppskattat denna läsning och att det framgått att dessa erfarenheter är inhämtade och nedtecknade med en stor skopa ironi och en hel del stänk av sanning. Lycka till med dejtandet nu ni som känner er manade! Författaren välkomnar gärna erfarenheter och input från andra länder i denna dejtingskolans röriga djungel.

Kärlek till er allihopa!

10 thoughts on “Dejtingspelet: del 3 (the grand finale)

 1. Intressant läsning. Även om det inte gäller mig direkt 😉 Eller det kanske det gör förresten. Efter 16 år tillsammans kan man säkert behöva lite dejtande. Kram /N

 2. Så himla roligt att läsa! Du skriver så roligt och beskrivande. Men när man är där då mellan dejting 2-5 och inte riktigt är tillsammans – vad är okej då? Jag hade blivit galen som jag skrev förr. Hade inte klarat det psykologiska spelet. Tack för din kommentar hos mig! 🙂 Kramar, Maria.

 3. Härliga du, rolig läsning även för vars bäst före dating datum gått ut……………Vilket fint fotografi på dig, ser så glad och lycklig ut! Ha en go kväll! Kramar Helen

 4. Hi hi hi 🙂 Sådan där väntan hade jag nog aldrig fixat. Engelsmannen jag var ihop med (som jag ibland nämner som min första stora kärlek på bloggen) frågade efter mitt nummer första gången vi sågs. Jag kunde det inte! Han trodde mig inte men det var sant, ha ha. Så sågs vi igen på ett disco, jag tror att jag sa att jag skulle dit. Han försökte kyssa mig, bjöd mig till ett cocktailparty. Där blev vi ihop. Tror dem har lite egna regler i den engelska armén. Borde skriva lite om saker jag upplevt med honom men det känns konstigt eftersom min svägerska läser…Har du FB förresten? Måste kolla 🙂 Kram!

 5. Glömde tacka för tipset om stegräknaren. Jag ska kolla om mina föräldrar har någon över. Har för mig att de har flera stycken. Kanske har de till och med gett mig en i julklapp som jag glömt bort?! Jag hittar dig inte på FB. Kram!

 6. Undertbart! Jag har läst alla tre delar nu och skrattat så gott! 😀 Det är den där eviga “fällan” inte vara för på och inte vara för av eller för angelägen. 🙂 Vad vi gamblar mycket egentligen? För oftast är det ju så att när vi väl trillar över någon som passar oss riktigt bra, så håller ju inte spelreglerna ändå, vi bryr oss inte lika mycket om det känns det som. Eller vad säger du? 🙂

 7. Just the wednesday game ar nog det jag har svarast for. Varfor masta spela alla dessa spel? Men det har varit kul att lasa! Snygga bilder pa dig in inlagget under. Kram

 8. Haha tack för lektionerna, de behövs!
  The Wednesday Game liknar nåt som här kallas The Three-Day Rule, om killen hör av sig på den tredje dagen, varken innan eller efter, så är han på jakt efter något seriöst.
  Vad jag inte förstår är skillnaden mellan “I’m going out with”, “we are exclusive” och när man blir “girlfriend”. Var det inte lättare när man bara frågade chans och fick välja ja, nej eller kanske?? Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s