Dejtingspelet: del 2

Efter en dejt finns det ett antal olika tänkbara scenarion. Om tycke ej uppstår under kvällens gång så kan den ointresserade parten komma på en dålig ursäkt för att lämna spelet så snart som möjligt. Exempel på ursäkter är att titta chockat på telefonen och säga ”oj, jag fick precis meddelande att min kompis är utelåst från vår lägenhet, jag måste tyvärr åka hem och släppa in henne”. Alternativt kan man redan innan dejten stämma av med en kompis att denne ska ringa någon halvtimme in i pågående dejt för att stämma av att allt går enligt planerna. Om inte kan man lätt ursäkta sig med att kompisen har ett allvarligt problem/jobbig familjesituation och snabbt avlägsna sig. Underförstått är såklart att man endast gör detta om dejten är fruktansvärt dålig och man aldrig vill träffa denna människa igen i sitt liv.

Om man klarar av att sitta sig igenom en halvdålig dejt och känner att man inte är särskilt sugen på att ses igen är det bara att avtacka sig skjuts hem (killen hämtar och lämnar nästan alltid i England, USA och Australien, såvida man inte båda bor mitt i stan och dejten sker inom gångavstånd) och säga att man ska möta upp med några vänner. Om den manliga parten ser ut att luta in för en kyss och man inte är så sugen på att besvara denna kroppskontakt så kan man snabbt vända kinden till för snabb kindpuss alternativt en snabb kram. Här gäller det dock att snabbt läsa den andra partens kroppsspråk och agera snabbt för att undvika att dejtens avslut inte blir alltför pinsamt. Även om man inte avser att höra av sig så är det vanligt förekommande att man säger ”vi hörs” altternativt ”jag ringer dig i veckan”. Om man vill vara mer tydlig i att man inte vill ses så kan man säga ”ha en fortsatt trevlig kväll” och rätt och slätt undvika att nämna något om att höras eller ses i framtiden.

Om dejten varit väldigt lyckad och konversation flutit på bra så blir ju spelreglerna såklart helt annorlunda. Förhoppningsvis så har man ju här en indikation på om dejtens andra part också haft en trevlig kväll, och då kan man om man vill lite trevande föreslå att man efter middagen/bion kan fortsätta på en drink/kaffe på ett ställe i närheten. Här märker man snabbt intresset hos den andra parten om denne börjar skruva på sig och kommer med dåliga ursäkter (se exempel i första stycket ovan) eller om denne glatt accepterar en förlängd dejt.

Oavsett när dejten slutar så vill man ju oftast veta om man kan förvänta sig en fortsättning på dejtingspelet. Har man haft trevligt så säger man ju såklart det när man fått skjuts/eskort hem. I England och Australien är det vanligt med kindpussar, och personligen så brukar författaren sikta på en kindpuss på vänster kind om inga andra signaler skickas. Om den andra parten vill göra mer än att kindpussas är man ju här tillräckligt nära för att förvandla en kindpuss till en kyss.

Generellt så bör man aldrig följa med någon/ta med någon hem efter första dejten. Även om båda parter är intresserade så ses detta som angeläget och ganska lättfotat. Dejtingspelet uppmuntrar därför samtliga spelare att försöka kontrollera eventuella lustar och försöka arrangera ett nytt tillfälle för nästa dejt.

Om frågan om en andra dejt kommer upp under kvällen så kan man nämna sina ungefärliga planer för nästkommande vecka, men man bör ej göra upp några praktiska detaljer medan dejt 1 fortfarande pågår då detta återigen kan ses som alltför angeläget. Istället bör man höras under kommande vecka och styra upp om och när en andra dejt kan ske.

Dejtingspelet fortsätter efter helgen med en tredje följetong om olika typer av kommunikation efter den första dejten. Hoppas ni klarar er tills dess och inte helt förgås av spänning! 😉

One thought on “Dejtingspelet: del 2

  1. Bra dejtingskola 🙂 Jag är värdelös på dejting 😛

    Jo, jag har sagt det men det är tydligen nu under sommaren som det är så här struligt. Det går säkert bra iaf när jag väl kommer dit! Kram /M

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s