Möjligheter som lurar bakom varje hörn…

Ibland tar livet ganska intressanta vändningar. Även om man har skinn på näsan så kan det ju vara svårt ibland att ta för sig och våga fråga andra om hjälp med de olika saker som man vrider och vänder på i huvudet. Drömmar och tankar som kanske skulle kunna bli verklighet, men bara om man törs fråga och verkligen vågar tro på sig själv och sin egen förmåga.

Ända sedan jag var liten har jag skrivit historier, dikter, dagböcker och annat. Har funderat länge och väl på att börja blogga, men kom inte till skott med detta förrän för några månder sedan. Den lilla flickan som med möda plitade ner sagor i ett skrivhäfte har vuxit till sig och hennes skrivande vill fortsätta växa.

Då jag (efter att ha halkat in lite på ett bananskal) har fömånen att jobba i den dynamiska, men komplicerade, mediavärlden så insåg jag för någon vecka sen att det är dags att verkligen utnyttja detta. Mitt företag producerar och bidrar till flera av Australiens största dagstidningar, och min chef har rätt mycket att säga till om gällande vilka projekt vi kör och hur dessa ska se ut. Chefen och jag är överens om att jag ska jobba hos dem fram till slutet av Augusti, och sen fortsätta min resa upp längs kusten. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka för ett sponsrat arbetsvisum till årsskiftet, men framtiden får utvisa hur det går med det.

Jag har dock fått nys om en del projekt som är på gång med våra olika resetidningar, och förselog för min chef att jag skulle kunna bidra med krönikor och skriva om hur det är att uppleva Australien för första gången. Min idé var att bidra med någon krönika i veckan och göra det under hela min 3-4 månaders resa. Och chefen nappade direkt på min idé, jag kunde knappt tro det själv! Dock måste det godkännas av redaktören för våra resemagasin, men jag ska skriva ihop några små provtexter i helgen, och min chef lovade att vidarebefordra dessa å mina vägnar och pusha för att de ska ta mig ombord. Tänk att kunna få betalt för att resa och skriva!!! Jag är i himlen om detta går igenom! Och även om det inte går nu, så ska jag skriva så pennan glöder och försöka sälja kolumnerna i efterhand.

Kontentan är att man ska alltid våga gå på magkänslan och fråga. Inga frågor är dumma, och om man aldrig frågar så får man ju heller inga nya möjligheter!

Idag är livet en enda stor sol även om det regnar ute. 🙂

Kärlek till er mina vänner, och hoppas ni får en underbar torsdag!

2 thoughts on “Möjligheter som lurar bakom varje hörn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s