Dejtingspelet: del 1

Att dejta är sannerligen en konst oavsett vilket land man befinner sig i. Ibland kan man komma undan med att skylla på kulturella orsaker, men i stort så har jag under de senaste åren lagt märke till ett antal märkliga regler som tycks styra det hela. Dessa spelregler är främst obseverade i England och Australien, och ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig direkt dejtat hemma i Sverige. Men ni får hemskt gärna uppdatera detta inlägg med er input hemifrån! Jag tänkte på begäran av vissa läsare köra en liten följetong på min begränsade erfarenhet av det mystiskt dejtingspelet. Let the game begin!

Dejtingspelet kräver två eller fler spelpjäser helst med varsin mobiltelefon.

Spelplanen kan variera, men vanligt förekommande är dansgolv eller annan festlokal. Även kontorsmiljö kan förekomma, och på senare år även digitala mötesplatser såsom match.com.

Dejtingspelet börjar med att intresse väcks hos en (eller helst hos båda parter). En av parterna (oftast den manliga) närmar sig den andra i hopp om konversation, byte av telefonnummer och kanske till och med lite kroppskontakt.

Om tycke uppstår så bestäms tid och plats för en första dejt. Att höras av i någon form annat än att ordna praktiska detaljer inför dejten är inte direkt accepterat och kan uppfattas som att man är alltför intresserad och kan väcka oro hos den andra parten. Dejtingspelets samtliga spelare uppmanas därför att vara lite blasé men ändå visa att man ser fram emot kommande dejt. En liten parentes här är att dejten bör ske på en lördag, eller möjligtvis en fredag. Om någon av parterna hör av sig efter onsdag är det inte ok att tacka ja till att ses till helgen. Detta är tydligen alltför angeläget.

När det då slutligen är dags för dagen D så bör man dyka upp några minuter sent till dejten för att visa hur upptagen man är, men inte vara alltför sen (utan giltig ursäkt som trafikproblem etc). Vanligtvis så sker dejten på ett fik, en restaurang eller bio. I England och Australien så betalar alltid den manliga parten. Den andra parten kan erbjuda sig att betala någon mindre del i kvällens underhållning, till exempel popcorn på bio, men oftast tillåts inte detta. Att ta hand om betalningen är tydligen en stor del stolthet för den manliga parten.

I nästa del bjuder dejtingspelet på flera olika sätt att avsluta den första dejten, samt hur kommunikationen kan tänkas se ut efter dejten. Ni väntar väl med spänning på följetongen? 😉

Det här inlägget postades i Konsten att dejta. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dejtingspelet: del 1

 1. dendansandemamman skriver:

  Jag väntar med spänning på fortsättningen :). Engelsmannen som jag var ihop med betalade alla restaurangbesök vilket jag tyckte var rätt jobbigt. Han la ju en halv förmögenhet på att hålla mig mätt :). Det var jag väl värd i och för sig :). Kram och ha det bra.

 2. Angelas lista skriver:

  UNDERBART! Oj vad jag skrattade när jag läste, detta måste jag visa M och mina vänner!

  Jag har varit lite låg på sistonde, det hjälper inte att det regnar rent förbaskat… bara så du vet är jag jätteglad att jag ska på gästblogg hos dig. Jag tror jag kommer berätta om högkonjunkturen i mitt huvud (som finns nästan alla dar)…

  TACK för din input angående kläder och recycling!

  kram Angela

 3. hannalisa skriver:

  OM jag gör! Jag har sjukt mycket observationer från Usa och hur det är där… vilket är väldigt annorlunda mot sverige. Läste förra inlägget, GUD vad roligt!!! You go girl. kram

 4. fialia skriver:

  mera mera, ha de Fia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s