Sagan om…

…hur jag träffade L. Brist på skriv-inspiration idag, och tycker dessutom lite synd om mig själv. Kom därför på att det vore trevligt att pigga upp mig själv (och förhoppningsvis er också) med en liten berättelse om hur jag träffade L.

En helt vanlig tisdagskväll för en dryg månad sedan så var jag på en after work event med folk från jobbet (vi hade tydligen pengar över i budgeten, vilket såklart måste läggas på mat och dryck). Vi hade en himla trevlig kväll och det blev både ett och tre glas vin innan vi begav oss vidare. En kompis till mig ringde och frågade om vi inte skulle kika förbi salsastället jag brukar gå till på tisdagar, hon var nämligen där och det var riktigt bra stämning. Glad i hågen drog jag med mig ett gäng folk från jobbet dit och medan de pakerade sig i baren och fortsatte dricka så styrde jag kosan mot dansgolvet (siktade egentligen mot bordet i hörnet av dansgolvet med bordsvatten och glas, då jag insåg att alkoholhalten i blodet var en smula för hög för ideal danskoncentration).

Innan jag hinner bort till vattnet så rycker någon tag i min hand och drar med mig ut på dansgolvet. En riktigt snygging konstaterar jag snabbt. Vi dansar och jag försöker snurra med så gott det går (trots att jag villigt kan erkänna att det susade ordentligt i kupan även utan snurrar). Låten tar slut och han ler ett glittrande leende och tackar för dansen. Jag känner mig tvungen att ursäkta min aningen kassa dansinsats och ber honom bjuda upp igen om en halvtimme. Efter att jag stjälpt i mig ett antal glas vatten så står han där framför mig igen, ler sitt glittrande leende och frågar om han kan få en dans till. Och det får han. Och helt plötsligt flyter allt precis som det ska. En dans blir tre utan att vi lägger märke till det. Han säger motvilligt att han måste åka hem, men ber om mitt nummer. Och han får det trots att jag är övertygad att han inte kommer att höra av sig. Men som jag brukar säga, livet är till för att ta chanser ibland.

Några dagar senare dimper det in ett sms där han undrar om jag ska med på salsa på söndagen. Jag hade dock redan andra planer, men jag föreslog lite casual att ses på salsa nästföljande tisdag och att han väl kunde dyka upp där om han ville och hade tid, för jag hade tänkt gå hur eller hur.

Tisdagen kommer, och jag hade nog inte trott att han skulle vara där, men knappt hinner jag sätta en fot på dansgolvet innan ett bekant glittrande leende är där och ger mig en puss på kinden. Dansade ganska mycket med L den kvällen, vilket upprörde A ordentligt (kille som jag var på ett par dejter med tidigare, men vid det laget hade lagt ner). Jag och L hinner med ett långt snack i en hörna av baren och jag inser att han är en himla fin kille. Av någon anledning trodde jag att han var mycket yngre, men när det dessutom visar sig att han är lika gammal som jag, så hissas intresseflaggan i topp.

Några dagar senare kommer det ett sms igen där han undrar om jag vill ses på en fika. Vi bestämmer söndag, men jag kan i slutänden inte gå då jag fått halsfluss och mår akut kasst. Känner mig så besviken på att missa denna efterlängtade fikadejt, så jag ringer upp och ber om ursäkt för att jag inte kan komma och säger att så fort jag är frisk vill jag gärna ses. Han är supergullig över telefon och säger att han ser fram emot att ses och att jag inte ska oroa mig för det, utan se till att bli frisk istället. Min sjukvecka kantas av söta och roliga sms och jag är helt övertygad att det hjälpte mitt tillfrisknande!

Nästföljande lördag möts vi upp på tidernas bästa dejt. Efter en skopa frustration från min sida över fåniga dejtingregler så är jag nu rätt övertygad om att L får stanna en stund i mitt liv. Sen får framtiden helt enkelt utvisa hur länge.

Kärlek till er kära bloggläsare, och om ni har lite bloggtorka så får ni gärna skriva om hur ni träffade era respektive (om det inte är alltför privat). Alltid kul att höra andra människors livshistorier!

9 thoughts on “Sagan om…

 1. Mmmmmmmmmmmmm 🙂 Det var kul att få ta del av hur du träffade L. Jag skrev något kärleksinlägg om J när någon satte kärlekstema på den gamla bloggen så jag tar inte den historian igen. Vi känner i alla fall varandra sedan studietiden (i Luleå) och hamnade sedan i Falun båda två. Så plötsligt händer det 🙂 efter att känt och missat honom i flera år. Nu har vi varit ihop i över sju år, är gifta och har två barn men det har ju inte du eller någon annan som läser mig missat :). Så mycket som jag skriver om Alvin och Valter. Det kanske blir du och L, han verkar bra ju :). Kram och ha en bra dag.

 2. Mysig läsning! Och riktigt romantiskt!

  Vi tror att sonen haft körtelfeber i rätt många veckor, så jag tror jag vet hur du känner dig. Fast här tog man inget prov för att vara säker. Bra att du skippar antibiotikan – det knapras alldeles för mycket antibiotika världen över.

  Ha det så fint!

 3. Äsch, inte kan du kalla den fina berättelsen för bloggtorka 😉 Däremot har jag inte nån lika söt historia om när jag träffade maken. Vi träffades på ett dansställe för 16 år sedan. Jag var skapligt onykter och skulle gömma mig för mina kompisar som tänkte släpa upp mig på scenen för att sjunga. Så jag gömde mig bakom den största karl jag kunde hitta…..And the rest is history 😉 Kram /N

 4. Kärlek kommer på olika nivåer och i olika former. Min älskade M fanns på en Internetdatingsida. Vi “pratade” några veckor och jag insåg hur hans humor passade med min. Vi bestämde att öva blinddating med varandra och har inte slutat sedan dess. detta är snart 3 år sedan.
  Den livskvalitet han tillför är guld värt.
  Kram

 5. Roligt att läsa! En väldigt fin historia 🙂 Ska nog ta och skriva hur jag och sambon träffades. Drygt med körtelfeber! Det är så lurigt och svårt att fatta att det är DET man har. Fortsätt krya på dig! kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s