Datasupport :-)

Ni är säkerligen redan grymma på det här med bloggen, men jag lyckades klura ut idag hur man får till en bild i högerkanten, så jag tänkte dela med mig till de som inte hunnit fixa detta ännu (och undvika att ni sliter ert hår och slutar blogga i ren frustration).

1. Spara först den bild ni vill använda i ert blogg media bibliotek: bloggadmin startsidan – media – lägg till – sen är det bara att browsa fram bilden från vart i din dator du har den sparad.
2. När bilden väl är sparad i ditt bibilotek så klickar du bara på bilden och en slags infosida kommer fram. Där finns en fil url adress (t.ex. http://blogg.amelia.se/bortabrabloggen/files/2010/06/DSCF0681.jpg)
3. Kopiera denna länk in i följande kod (lägg koden tillfälligt i ett tomt word dokument eller något medan du fixar):  <img src="http://blogg.amelia.se/bortabrabloggen/files/2010/06/DSCF0681.jpg" width="180" />
(din url ska alltså in mellan de första citat tecknen)
4.Gå sedan till utseende -widgets – text – lämna där titeln blank, och lägg in hela ovanstående kod i textrutan (ändra såklart till din egen bild url adress i koden)
5. Ibland får man fixa lite med bildens bredd, ändras enkelt genom att ändra siffors i de sista citat-tecknen i koden, tex “180” ändrade jag till “220” på min bild.
6. Spara!
7. Det kan ibland ta ett par minuter för bloggen att uppdateras, ibland hjälper det att logga ut och sen in igen.

Om ni inte fattar dessa instruktioner (jag är kass på att förklara enkelt!) så kan ni kika på följande länk (på engelska). Lycka till nu!

http://en.support.wordpress.com/widgets/text-widget/#adding-an-image

2 thoughts on “Datasupport :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s