Svenskar i Australien

Om du är en svensktalande kvinna som är 18 år eller äldre så kanske du är intresserad av att gå med SWEA, en internationell förening som finns i mer än 30 länder och över 70 lokala avdelningar. I Australien finns SWEA i Melbourne, Perth, plus en nystartad avdelning för Sydney, Adelaide och Canberra. Jag har varit med i SWEA i snart 7 år och har haft så mycket kul tillsammans med svenska tjejer jag träffat genom resor och möten. 

Om du tappar bort/måste förnya ditt svenska pass under din tid i Australien så måste du tyvärr åka till Svenska ambassaden i Canberra och ansöka om nytt pass in person. När du ansökt så kan du få passet skickat till konsulatet i Melbourne eller din lokala ort för en mindre kostnad.

Om du har Facebook så kan jag rekommendera sidorna Svenskar i Melbourne, Svenskar boendes i Melbourne, Svenskar i Sydney, Svenskar i Australien, Swaussie Couples och Svenskar boendes i Australien. Där kommer det upp en hel del sociala grejer, frågor och tips om och från svenskar i runtom i Australien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s