Om bloggen

BortaBraBloggen handlar om att våga fast man inte alltid törs. Om att lyssna på magkänslan även om det är läskigt. Att alltid tro på sig själv, även om det ibland känns som att ingen annan gör det. Om du är nyfiken att läsa mer om relocation mindset och coaching så kika gärna in på min andra blogg via den här länken.

Bortabrabloggen föddes i alla fall i april 2010 och skapades främst för att hålla kontakten med mina nära och kära hemma i Sverige. Längs vägen har jag dock hittat många nya vänner från alla möjliga håll, och det har hjälpt mig att utveckla bloggen och hålla den levande. Här kan du läsa om min vardag i Australien, men också om mina tankar kring livet som utlandssvensk, träning, resor, livsmål och en massa annat.

Är du nyfiken på mina resor runt Australien så kika gärna under kategorin ”resor” eller under Australienfliken här ovanför.

Så välkommen kära du att dela mitt liv på andra sidan jorden och mina funderingar om allt möjligt här i livet. Hoppas du stannar kvar och läser!

Och kom ihåg att varje resa börjar med ett första trevande steg!

Emmy

For any English speaking readers out there, the name BortaBraBloggen comes from a Swedish saying that roughly translated means – ”It’s great to travel far away, but even better to come home”. As this blog is all about traveling and seeking a new home quite far away from where I started, I decided to name the blog ‘BortaBraBloggen’ – meaning the ”It’s-good-to-travel-far-away-blog”.

3 kommentarer till Om bloggen

 1. Mytasteintravel skriver:

  Grattis till utmärkelsen som en av Sveriges bästa resebloggar! //www.mytasteintravel.com

 2. Sophie skriver:

  Hej, jag är en tjej som för tillfället bor i Göteborg med min pojkvän, vi har pratat om att flytta till Australien inom en viss framtid (kanske bara en drömtanke, men alltid kul att drömma stort) & jag undrar lite om hur det med att söka visum i Australien fungerar, något man bör tänka på innan man gör det? eller om du har några andra bra tips eller ideér skulle det också vara grymt! 🙂
  Grymt bra blogg, man lär sig väldigt mycket av att läsa den 🙂

 3. bortabrabloggen skriver:

  Hej Sophie! Jag har skrivit en del inlägg om visunm och jobb i Australien, lättast är att skriva in de sökord du är intresserad av här i sökrutan till höger i bloggen. Generellt så är det lättare med visum om ni är under 30 år så att ni kan söka wörk and holiday visum, men det finns andra alternativ också.

  Min bloggvän Anders har också skrivit en del om visum och jobb i sin blogg: http://www.swedesinaustralia.com/

  Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s